Burrata med apelsin och dill
Sallad

Burrata med apelsin och dill

Dela

Betyg (03 röster)

Kategorier

Burrata har snabbt blivit en återkommande rätt på restaurangernas menyer. Här gör vi den lite fruktigare med apelsin och granatäpple och kryddar den med den nordiska dillen.

Receptet är till fyra personer och tar ca 25 minuter.

Receptet är skapat av Louise Johansson
www.louisejohansson.com

Ingredienser

  • 2 st burrataostar
  • 1 rosésallad
  • 2 apelsiner
  • ½ granatäpple
  • 1 knippa dill
  • 1 tsk flingsalt

Dressing

  • 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk dillfrön, mortlade
  • 1 msk grovkornig fransk senap
  • 1 dl olivolja
  • salt

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  2. Plocka bladen på rosésalladen och lägg i kallt vatten så den blir krispig. Skär bort skalet på apelsinerna och skär fruktköttet i mindre bitar. Dela och ”pilla” ur granatäppelkärnorna.
  3. Häll av vattnet från salladen och blanda upp med hälften av dressingen och lägg på ett stort fat. Bryt isär burrataosten och lägg ovan på salladen. Fyll på med apelsin, granatäppelkärnor, plockade dillkvistar och lite flingsalt. Ringla över resterande dressing.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close