Ljummen Carprese toast med buratina
Sallad

Ljummen carprese-toast med buratina

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Insalata Caprese är Italien i en liten mumsbit och den absolut populäraste antipasti-rätten i Italien. Mozzarella, tomater och basilika. Så enkelt och så gott. Här jobbar vi vidare på denna rätt och lägger till lite djupare smaker och gör den till en hel förrätt eller mellanrätt. Här lyxar vi ordentligt till det och serverar en burrata eller burratina till varje person.

Burrata är en ost ursprungligen från Apulien längst ner i Italiens tå. Osten är av komjölk ochdet yttre skalet är solid mozzarella medan den lite segt rinnande innanmätet är stracciatella och grädde.

Osten kan med fördel delas strax innan servering så att den rinner sakta ut över rätten och tallriken.

Ingredienser

  • Det här behöver du för 4 personer:
  • 4 skivor toastbröd
  • 4 st Buratina eller Burata
  • 3 st Schalottenlök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Olivolja
  • 1,5 msk Tomatpuré
  • 0,5 tsk Chiliflingor
  • 1 dl Rött vin
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 6-8 st kvisttomater eller tomater med hög kvalitet
  • 1 kruka Färsk basilika
  • 1 påse rucola

Tillagning

  1. På medelvärme steks hackad schalottenlök och vitlök i olja. Stek varsamt i några minuter.
  2. Addera en klick tomatpuré och chiliflakes och låt steka i ytterligare några minuter.
  3. Slutligen adderas rött vin och balsamvinäger och därefter reduceras allt ner till nästan ingenting.
  4. Addera hackade tomater och basilika och stäng av värmen.
  5. Låt svalna till rumstemperatur innan servering. Smaka av med salt.
  6. Stek brödskivorna i lite olja tills gyllene och krispiga.
  7. Lägg brödet på en tallrik och toppa med rucola, tomatröran och buratina.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close