Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

Betyg (07 röster)

Beskrivning

En somrig sallad kan vara räddaren i nöden en varm sommardag när man inte hunnit planera men ändå är sugen på något som är snabbt, lätt och framförallt gott! En matig sallad serverad på ett stort fat är underbart både till vardags och till fest. Här bjuder vi på ett läckert recept lagom till ankomsten av sommarens färska jordgubbar!

Receptet är tänkt som bufférätt till ca 6 personer.

Ingredienser

Jordgubbsvinegrette

  • 150 g jordgubbar
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt & peppar

Salladen

  • 400 g jordgubbar
  • 400 g matvete
  • 1 knippe sparris
150 g blandsallad
  • 100 g parmesan
1 knippe bladpersilja
  • olja, salt och peppar

Tillagning

    Jordgubbsvinegrette

    1. Mixa samman och smaka av. Vill man ha den tunnare så späd med lite vatten.

    Salladen

    1. Skölj alla grönsaker och frukter. Skär av någon centimeter av sparrisens botten. Dela dem på längden och mitten.
    2. Koka matvete eller låt den rinna av om ni använder en färdig burk.
    3. Hyvla några bitar av parmesanosten och finriv resten.
    4. Finhacka bladpersilja och blanda samman med matvete, sparris, riven parmesan, olja, salt & peppar.
    5. Lägg upp sallad på ett stort fat, lägg över matveteblandnigen och toppa med jordgubbar. Bryt över bitar av parmesanosten och servera med jordgubbsvinegrette.

Rekommenderad dryck

Carta Vieja Sauvignon Blanc 2020 (Ch)

Sauvignon Blanc är ett vin med härliga toner av grapefrukt, krusbär och sommarsköna aromer av gräs, svarta...
Pris: 69:- (75 cl)

Marqués de Riscal Rueda 2020 (Sp)

Doften är mycket frisk och fruktig med inslag av fläder, lindblom och kamomill. Smaken är torr och frisk av gröna...
Pris: 89:- (75 cl)

Kommentarer

Kan verkligen rekommendera att göra vinägretten med balsamvinäger och dill – jättegott!

Relaterade matrecept

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close