Kategori: Sås
klassisk rödvinssås

Sås

Såsen är matens själ sa redan Brillat-Savarin. Konsten att koka en sås skiljer kockar från matlagare. En god sås kan förhöja vilken maträtt som helst, hemligheten är som alltid omsorg, tid och noggrannhet. Här delar vi med oss av några såsfavoriter som passar till mycket.

En klassisk rödvinssås är en av de allra främsta såserna vi har. Den är inte särskilt svår att lyckas med om man väljer ett gott vin och låter lök och andra rotfrukter bryna länge innan man slår på vinet. Likaså måste såsen väckas till liv genom att sjuda långsamt, gärna en timma eller mer. Vitvinssåser har inte samma anspråk på långsamt väckning. Att koka sås länge är ett bra tips för många såser som ska sjudas, smakerna kommer med tid och tålamod. Kalla såser finns i tusentals varianter och kan varieras allt efter säsong och årstid. En riktigt bra grillsås är ofta det som skiljer grillmästare från folk som grillar, med bra tips är grillsåser sällan svåra att lyckas med. Här bjuder vi på tre grillsåser till kött och lite andra favoritrecept att fylla såskopparna med. Och du, tänk på att ett par droppar portvin i en sås kan ge den där extra sötman som saknas vid den sista avsmakningen.

Läs mer
vit sparris på en tallrik med hollandaise och forellrom
Sås

Vit sparris med hemmagjord hollandaise och forellrom

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

tre såser till fisken
Fisk

Tre såser till din grillade fisk

tre såser till grönsaker
Sås

Tre såser att dippa dina grönsaker i

klassisk rödvinssås
Sås

Rödvinssås

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close