vit sparris på en tallrik med hollandaise och forellrom

Vit sparris med hemmagjord hollandaise och forellrom

Betyg (04 röster)

Måltid
Förrätt
Antal
4
Tillagningstid
40

Beskrivning

En klassisk rätt till våren då man kan hitta sparris i affärerna. I receptet är det vit sparris med det går lika bra med grön sparris. Att slå en Hollandaise hemma kanske avskräcker en del av er men titta på filmen med Sofia Henriksson så får ni fina tips och ser hur hon gör. Till sparris passar det alldeles utmärkt med ett vitt vin från Alsace. Varför inte en pinot blanc som denna?

Ingredienser

  • 500 g sparris
  • citron
  • flingsalt
  • socker
  • forellrom
  • gräslök

Hollandaise

  • 3 äggulor
  • 1/2 citron, saft och zest
  • lite vatten
  • 400 g smör
  • 1 nypa cayennepeppar
  • vitpeppar
  • salt

Tillagning

  1. Börja med att koka sparrisen i saltat och sockrat vatten med citron i cirka 3 minuter.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Vispa samman ägg och citronsaft och zest i en kastrull. Värm långsamt på spisen eller över vattenbad under konstant vispning. När krämen tjocknar tillsätter du smöret långsamt under omrörning tills såsen är klar.
  4. Smaksätt med vitpeppar, cayenne och salt efter smak.
  5. Lägg upp sparris och Hollandaise och toppa med forellrom och gräslök

Rekommenderad dryck

flaska alsace turckheim pinot gris

Turckheim Pinot Gris Réserve 2021 (Al)

Ett torrt och fylligt vin med druvtypisk friskhet och aromatisk karaktär av aprikos och honung. Lång eftersmak. ...
Pris: 105:- (75 cl)
en flaska alsace vitt vin
Ekologisk

Turckheim Pinot Blanc Organic 2020 (Al)

Mjuk fruktig doft med inslag av honung, persika och vax. Torr och fruktig Alsace med frisk syra och sublim smak av...
Pris: 119:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close