musslor i fat

Cozze gratinate – Gratinerade musslor

Betyg (0 röster)

Kategori
Skaldjur

Beskrivning

Gratinerade musslor med mycket smak av hav och vitlök.

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 skivor vitt bröd, ca 100 g
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • ½ röd chili
  • Salt och peppar
  • 1 citron till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader med grillfunktion.
  2. Skrubba musslorna under rinnande vatten. Kasta alla musslor som är öppnade eller har trasiga skal.
  3. Häll musslorna i en kastrull utan vatten på medelvärme, sätt på locket och vänta tills musslorna öppnat sig en aning.
  4. Spara undan musselspadet, filtrera om det behövs (ibland innehåller det sand).
  5. Dela musslorna i två. Kasta det tomma skalet.
  6. Häll bröd, persilja, vitlök och chili i en matberedare, eller finhacka för hand. Det ska bli lite grövre än ströbröd.
  7. Smaksätt blandningen sparsamt med salt, peppar, och några skedar av musselspadet. Det ska kännas fuktigt men inte för blött.
  8. Täck musslorna med brödsmet, ringla över olja och grädda 7-8 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  9. Pressa över lite citron och servera varma eller kalla.
  10. Tips: Filtrera musselspadet så här: lägg en ren kökshandduk över en bunke. Häll på musselspadet. Eventuell sand fastnar i handduken.

Rekommenderad dryck

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2017 BIO
Ekologisk

Albert Bichot Bourgogne Origines Chardonnay BIO 2020 (Bo)

Torrt, medelfylligt med balanserad syra. Citrus, honung och torkad frukt.
Pris: 189:- (75 cl)
Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2016

Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2020 (Bo)

Frisk doft av grönt äpple, citrus och mineral. Torr, mycket frisk, blommig och fruktig
Pris: 269:- (75 cl)
inycon vin flaska
Ekologisk

Inycon Chardonnay Organic 2022 (Si)

Inycon Chardonnay Organic är ett torrt vitt vin med karaktär av mogna persikor, fläder och äppel. Doften är frisk...
Pris: 89:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana
Skaldjur

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

små blad med räkor på och lök
Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close