en macka med hummer

Hummertoast med västerbottensmetana och dillpicklad gurka

Betyg (05 röster)

Kategori
Skaldjur
Måltid
Förrätt
Antal
4
Tillagningstid
1 timma 30 minuter

Beskrivning

Hummer till vardags? Varför inte det! När ni slår till på en hummer tipsar vi här om ett kalasrecept, som passar utmärkt som förrätt till fina middagen eller som den lyxigaste kvällsmackan till fredagsmyset. Busenkelt att tillaga och resultatet makalöst gott. Servera gärna till ett glas champagne och njut av godaste kombinationen.

Ingredienser

  • 2 st rostbröd
  • 2 st mindre hummrar eller 1 stor
  • 1 dl smetana
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 citron
  • 1 gurka (ca 400 g)
  • 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka dill

Tillagning

  1. Blanda ättika, socker, vatten och ett knippe hackad dill i en skål. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt gurka skuren i kuber och låt ligga i minst 60 minuter men gärna över natten.
  2. Plocka köttet från hummern och lägg åt sidan. Spara skalet och gör en god fond på senare.
  3. Blanda smetana med västerbottenosten och få den så slät som möjligt med en gaffel eller stavmixer. Smaka upp med lite citronzest, citronjuice och salt. Lägg på sprits om du har möjlighet till det annars kan du ta med tesked sen också.
  4. Stek hummerstjärten i lite smör så den blir ljummen. Skär i skivor.
  5. Stansa brödet i önskad form och stek i smör tills gyllene.

Rekommenderad dryck

fourny flaska champagne med brun etikett

Vve Fourny Monts de Vertus Premier Cru 2015 (Ch)

En torr, medelfyllig champagne med frisk syra och krämig mousse. Smak av rostat bröd, jäst, citrus samt en viss...
Pris: 599:- (75 cl)
Vve Fourny Vertus Brut Nature Blanc de Blancs

Vve Fourny Vertus Brut Nature Blanc de Blancs (Ch)

En mycket torr, medelfyllig champagne med tydlig friskhet och krämig mousse. Ren, frisk doft av citrus, granny-smith...
Pris: 369:- (75 cl)
Vve Fourny Cuvée

Vve Fourny Cuvée ”R” Extra Brut (Ch)

En torr, frisk champagne med inslag av kola, citrus, bröd och nötter.
Pris: 499:- (75 cl)
en flaska fourny champagne

Vve Fourny Grandes Terroirs Brut Premier Cru (Ch)

En torr, medelfyllig champagne med smak av citrus, mogna äpplen och en viss brödighet.
Pris: 359:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana
Skaldjur

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

små blad med räkor på och lök
Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close