Skaldjur

Moule marinière

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Moule marinière är bland det vackraste det franska köket har att bjuda på. Du lagar denna väldoftande festmåltid genom att koka musslorna i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera gärna med frasiga baguetter. Receptet är till 4 portioner.

Ingredienser

  • 2 kg ekologiska musslor
  • 50 g smör
  • 1 dl finhackad schalottenlök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 l torrt vitt vin
  • 2 timjankvistar
  • 2 persiljekvistar
  • 2 lagerblad
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • vitpeppar
  • salt
  • baguetter till servering

Tillagning

  1. Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av. Rensa bort de musslor som är öppna.
  2. Smält smöret i en gryta. Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt puttra under omrörning någon minut.
  3. Häll i vinet och tillsammans med kryddorna, peppra och låt koka upp. Koka i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna. Låt koka kraftigt i ca 5 minuter under lock.
  4. Ta upp musslorna så fort de öppnar sig. Håll dem varma i en stor uppvärmd skål med lock över. Kasta exemplar som inte öppnar sig.
  5. Koka ihop spadet till cirka hälften, lägg tillbaka musslorna och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt.
  6. Blanda om under en halv minut så att musslorna hinner bli varma igen. Plocka bort kryddkvistar och lagerblad.
  7. Fördela musslor och spad i sopptallrikar. Servera med frasiga baguetter.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close