tallrik med Moules marinières med smak av Thailand
Skaldjur

Moules marinières med smak av Thailand

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

Att musslor är en stor favorit bland oss svenskar är känt sedan länge men att det inte är avancerat att tillaga dem är kanske en nyhet för många. Med Stefan Eckerts, köksmästare på Lisa Elmqvist i Östermalmshallen i Stockholm, recept vill Cave de Turckheim slå ett slag för kokta musslor och bevisa att det magiskt goda också kan vara lätt att tillreda. Samtidigt vill de visa den perfekta kombinationen mellan detta blötdjur och deras friska och aromatiska vin Turckheim Pinot Gris Réserve. Här ett recept med inspiration och smak från Thailand.

Receptet är beräknat till 4 personer

Smaklig spis!

Ingredienser

  • 2 kg blåmusslor
  • 1 msk grön currypasta
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 dl fin hackad schalottenlök
  • 1 msk fisksås
  • 1 st citrongräs
  • 1/2 dl fint skuren koriander
  • 1 knippe thai-basilika
  • 1 st lime

Tillagning

  1. Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset
  2. Koka ihop med vin och kokosgrädde
  3. Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig
  4. Smaka av med fisksås, limejuice och koriander
  5. Garnera med thai-basilika

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close