Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

Förrätt - Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Här delar kokboksförfattaren Eleonora von Essen med sig av sina bästa recept, specialkomponerade för kärlekens dag. Ostron och ett glas bubbel är en given kombination. Ostron med chilihetta behöver ett vin med en liten sötma. Smaklig spis!

Ostron och romantik hör ihop, det är känt sedan länge. Så varför inte lyxa till det lite extra och bjud på dessa underbara ostron med ginvinägrett? Vi lovar att den här goda kombinationen kan få vilka ögon som helst att glittra lite extra!

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (6 röster)
4.5
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Alla hjärtans dag Vårmat

Ingredienser

  • Ett dussin Ostron
  • Gurka-, chili- och ginvinägrett

  • ½ gurka
  • 1 grön chili
  • 1 schalottenlök
  • ½ dl olivolja
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk Hendrick’s Gin
  • 1 nypa socker

Tillagning

  1. Skala gurkan, dela den på längden, skär bort kärnhuset och tärna fint. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg allt i en burk tillsammans med resten av ingredienserna, sätt på locket och skaka kraftigt. Ställ att dra i kylen i 10 minuter och skaka igen innan användning. Öppna ostronen och lägg upp dem på ett fint fat. Skeda över lite dressing och servera direkt.