Förrätt - Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

Betyg (04 röster)

Kategori
Skaldjur
Antal
4
Tillagningstid
30 minuter

Beskrivning

Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Här delar kokboksförfattaren Eleonora von Essen med sig av sina bästa recept, specialkomponerade för kärlekens dag. Ostron och ett glas bubbel är en given kombination. Ostron med chilihetta behöver ett vin med en liten sötma. Smaklig spis!

Ostron och romantik hör ihop, det är känt sedan länge. Så varför inte lyxa till det lite extra och bjud på dessa underbara ostron med ginvinägrett? Vi lovar att den här goda kombinationen kan få vilka ögon som helst att glittra lite extra!

Ingredienser

  • Ett dussin Ostron

Gurka-, chili- och ginvinägrett

  • ½ gurka
  • 1 grön chili
  • 1 schalottenlök
  • ½ dl olivolja
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk Hendrick’s Gin
  • 1 nypa socker

Tillagning

  1. Skala gurkan, dela den på längden, skär bort kärnhuset och tärna fint. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg allt i en burk tillsammans med resten av ingredienserna, sätt på locket och skaka kraftigt. Ställ att dra i kylen i 10 minuter och skaka igen innan användning. Öppna ostronen och lägg upp dem på ett fint fat. Skeda över lite dressing och servera direkt.

Rekommenderad dryck

En flaska innehållandes den skotska drycken Hendrick's Gin

Hendrick’s Gin (Sk)

Hendrick's gin är komplex, enbär och citrus ger den typiska ginsmaken, men under de översta lagren döljer sig...
Pris: 479:- (70 cl)
en flaska mousserande vin

Casalforte Prosecco Extra Dry (Vi)

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen...
Pris: 99:- (75 cl)
en halvflaska prosecco från casalforte

Casalforte Prosecco Extra Dry – halvflaska (Vi)

Torr prosecco med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta...
Pris: 62:- (37,5 cl)
en flaska mousserande vin av aves del sur

Aves del Sur Brut (Ch)

Det mousserande Aves del Sur har en gyllengul färg med rosa stråk. Moussen har små och livliga bubblor. Doften är...
Pris: 99:- (75 cl)
vilarnau rose delicat reserva cava
Ekologisk

Vilarnau Organico Rosé Delicat Reserva (Ca)

Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska vilarnau cava
Ekologisk

Vilarnau Organic Brut Nature (Ca)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 109:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana
Skaldjur

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

små blad med räkor på och lök
Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close