Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

små blad med räkor på och lök

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Välkomna gästerna med detta fräscha, lätta och somriga recept. Perfekta aptitretaren, till ett glas sauvignon blanc eller annat vitt vin med snarlik smak, innan middagen serveras. Receptet räcker till cirka 10 stycken hjärtblad. Smaklig spis!

Tips: För att skiva riktigt tunna skivor använder man sig lättast av en köks mandolin.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

20 minuter

Antal

5 portioner

Receptvy
Tillagningstid
20 minuter
Antal
5 portioner
Betyg (4 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Skaldjur
Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Midsommarmat Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Syrad lök

  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar tunt skivad
  • 1 cm ingefära skalad och tunt skivad
  • Räkfyllda blad

  • 250 g skalade räkor
  • 150 g västerbottenost riven
  • 10 st gräslöksstrån finskuren
  • 10 st dillvippor finskurna
  • 10 st hjärtsalladsblad

Tillagning

  1. Koka en lag på vinäger, socker och vatten under omrörning. Låt koka några minuter, ställ sedan av.
  2. Skiva löken så tunt som möjligt och ingefäran lika så i en skål.
  3. Häll över lagen och låt svalna.
  4. Blanda räkor, ost, gräslök och dill.
  5. Forma räkröran till ägg och placera i mitten på salladsbladen.
  6. Garnera med den syrade rödlöken.