små blad med räkor på och lök

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Betyg (04 röster)

Kategori
Skaldjur

Beskrivning

Välkomna gästerna med detta fräscha, lätta och somriga recept. Perfekta aptitretaren, till ett glas sauvignon blanc eller annat vitt vin med snarlik smak, innan middagen serveras. Tillagningstid 20 min, ca 10 st.

Tips: För att skiva riktigt tunna skivor använder man sig lättast av en köks mandolin.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Syrad lök

  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar tunt skivad
  • 1 cm ingefära skalad och tunt skivad

Räkfyllda blad

  • 250 g skalade räkor
  • 150 g västerbottenost riven
  • 10 st gräslöksstrån finskuren
  • 10 st dillvippor finskurna
  • 10 st hjärtsalladsblad

Tillagning

  1. Koka en lag på vinäger, socker och vatten under omrörning. Låt koka några minuter, ställ sedan av.
  2. Skiva löken så tunt som möjligt och ingefäran lika så i en skål.
  3. Häll över lagen och låt svalna.
  4. Blanda räkor, ost, gräslök och dill.
  5. Forma räkröran till ägg och placera i mitten på salladsbladen.
  6. Garnera med den syrade rödlöken.
  7. Smaklig spis!

Rekommenderad dryck

carta vieja vitt vin en flaska

Carta Vieja Sauvignon Blanc 2020 (Ch)

Sauvignon Blanc är ett vin med härliga toner av grapefrukt, krusbär och sommarsköna aromer av gräs, svarta...
Pris: 69:- (75 cl)
Portillo Sauvignon blanc 2017

Portillo Sauvignon Blanc 2019 (Ar)

Portillo Sauvignon blanc har en ljust gröngul färg med blommiga och fruktiga aromer. Här möts man av grapefrukt...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska mousserande vin av aves del sur

Aves del Sur Brut (Ch)

Det mousserande Aves del Sur har en gyllengul färg med rosa stråk. Moussen har små och livliga bubblor. Doften är...
Pris: 99:- (75 cl)
en flaska rueda riscal vitt vin

Marqués de Riscal Rueda 2020 (Sp)

Doften är mycket frisk och fruktig med inslag av fläder, lindblom och kamomill. Smaken är torr och frisk av gröna...
Pris: 89:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana
Skaldjur

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

skaldjursrätt på tallrik
Pasta

Medelhavspasta med bläckfisk och räkor

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close