Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Dela

Betyg (0 röster)

Välkomna gästerna med detta fräscha, lätta och somriga recept. Perfekta aptitretaren till ett glas sauvignon blanc innan middagen serveras.
Tillagningstid 20 min, ca 10 st.

Tips: För att skiva riktigt tunna skivor använder man sig lättast av en köks mandolin.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Syrad lök

  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 st rödlökar tunt skivad
  • 1 cm ingefära skalad och tunt skivad

Räkfyllda blad

  • 250 g skalade räkor
  • 150 g västerbottenost riven
  • 10 st gräslöksstrån finskuren
  • 10 st dillvippor finskurna
  • 10 st hjärtsalladsblad

Tillagning

  1. Koka en lag på vinäger, socker och vatten under omrörning. Låt koka några minuter, ställ sedan av.
  2. Skiva löken så tunt som möjligt och ingefäran lika så i en skål.
  3. Häll över lagen och låt svalna.
  4. Blanda räkor, ost, gräslök och dill.
  5. Forma räkröran till ägg och placera i mitten på salladsbladen.
  6. Garnera med den syrade rödlöken.
  7. Smaklig spis!

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close