Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana
Skaldjur

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

Dela

Betyg (04 röster)

Otroligt god rätt som passar både till fest och vardag. Råraka som är stekt på rätt sätt är ofattbart gott och allt man behöver är rikligt med smör, tid och tålamod. Genom att vända rårakan flera gånger och inte steka på för hög temperatur blir rårakan gyllene och krispig utan att bli bränd. Toppa med vad du vill men denna variant är verkligen supergod!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

 • Potatis
 • Smetana
 • Smör
 • Rödlök
 • Dill
 • Havskräfta
 • Löjrom

Tillagning

 1. Riv potatisen på den tunna delen av rivjärnet. Lägg den rivna potatisen i lättsaltat isvatten i cirka 30 minuter. Sila av potatisen och lägg den på en handduk för att torka.
 2. Lägg potatisen i en stekpanna med mycket smör och forma en råraka. Stek på medelvärme och vänd av och till så den blir riktigt gyllene och krispig.
 3. Bryn smör och låt det svalna något. Blanda det brynta smöret med smetana och smaka av med salt.
 4. Skala havskräftan och finhacka rödlöken. Lägg allt på en tallrik och toppa med en rejäl klick löjrom och lite dill.
 5. Får du inte tag på havskräftor går det även bra med räkor.

Kommentarer

Tycker rårakan skall serveras ljummen. Då smälter inte smörsmetana direkt. //Jonas /Nigab

Svara Från Nigab

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close