Skaldjur

Skaldjurssallad

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

Om du är sugen på en lyxig och naggande god skaldjurssallad så har du hittat rätt. Detta recept tillåter att du med fördel kan låta skaldjurssalladen marineras några timmar innan den ska serveras. Tillsätt persiljan och sellerin precis innan salladen skall ätas så behåller den färg och krispighet.

Detta recept passar utmärkt som en förrätt till en lite snofsigare middagsbjudning eller för att sätta guldkant på vardagen vid middagsbordet. Komplettera med en stabil och festlig fördrink i stil med aperol spritz och du har en succé på gång.

Ingredienser

  • 1/2 dl blåmusslor, kokta i vin, vitlök
  • och persilja, urtagna från skalet
  • 1/2 dl vongolemusslor, kokta i vin
  • vitlök och persilja, urtagna från skalet
  • 3 st färska, halstrade pilgrimsmusslor
  • 2 msk fint skuren selleri
  • 1/2 tsk peperoncino
  • 1 msk skuren bladpersilja
  • Citronjuice
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skär pilgrimsmusslorna i bitar, blanda försiktigt med blåmusslor och vongole.
  2. Tillsätt resterande ingredienser, blanda och smaka av.
  3. Servera direkt!

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close