Pilgrimsmussla

Stekt pilgrimsmussla med karamelliserad grädde, chorizo och krasse

Betyg (03 röster)

Kategori
Skaldjur
Måltid
Förrätt
Antal
4
Tillagningstid
45 minuter

Beskrivning

En lyxig och förförisk god förrätt. Pilgrimsmusslor är enkla att tillaga, perfekt för en stor tillställning eller enklare sammankonster. Basen i rätten är fet grädde som är smaksatt med citronjuice och citronzest och till detta en chorizokorv med tydlig sälta. Vi har således en delikat pilgrimsmussla där tillbehören består av fett, syra och sälta och detta är den optimala smakbryggan för att matcha det mousserade vinets tydliga syrlighet. Så korka upp ett bubbel och njut av det goda i livet.

Ingredienser

  • 4 st pilgrimsmusslor
  • 2 dl grädde
  • 1 citron
  • 2 chorizokorvar (färska av bra kvalité)
  • 1 krasse

Tillagning

  1. Häll grädden i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen så det kokar lätt och rör i botten ofta så inte grädden bränns. Låt grädden reducera hela vägen ner till att den blir gyllene och i konsistens av en lätt majonnäs. Dra åt sidan och låt svalna något. Smaka upp med citronzest, citronjuice och salt.
  2. Dra skinnet av korven och smula ner köttet i en panna med lite olivolja. Stek köttet tills det blir krispigt och lägg på hushållspapper. Häll upp oljan i en skål.
  3. Salta musslan på båda sidor och stek i rikligt med smör ca 1,5 min på varje sida.
  4. Lägg upp grädden i botten, pilgrimsmusslan, korvsmulorna, lite olja och toppa med krasse. Droppa en droppe pressad citron över musslan när den är klar också precis innan servering.

Rekommenderad dryck

en flaska vilarnau cava

Vilarnau Organic Brut Nature (Ca)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 99:- (75 cl)
Vve Fourny Vertus Brut Nature Blanc de Blancs

Vve Fourny Vertus Brut Nature Blanc de Blancs (Ch)

En mycket torr, medelfyllig champagne med tydlig friskhet och krämig mousse. Ren, frisk doft av citrus, granny-smith...
Pris: 359:- (75 cl)

Vve Fourny Blanc de Blancs Extra Brut Premier Cru (Ch)

Klar guldgul färg. Medelstor doft med inslag av citrus och gröna äpplen. En torr, medelfyllig champagne med frisk...
Pris: 339:- (75 cl)
Vilarnau flaska gran reserva brut cava

Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2016 (Ca)

Ljust gyllengul färg med små, fina bubblor. Elegant, komplex och frisk doft, med inslag av persika och rostat bröd...
Pris: 229:- (750 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

små blad med räkor på och lök
Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana
Skaldjur

Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close