Tillfälle: Midsommarmat
Matjes midsommarkrans

Midsommarmat

Här hittar du klassiska recept på midsommarmat till det svenska midsommarbordet. Midsommarafton är en dag man vill leka och umgås – så se till att välja rätter du kan förbereda!

Vårt tips är att ni gör det enkelt för er. Det är mycket som skall hinnas med – blomsterkransar, dans kring stången, lekar och upptåg. Här har vi samlat några enklare och fräscha sommarrätter som passar utmärkt att förbereda och som samtidigt ser så där underbara ut! Lycka till och njut av en lång och ljus dag.

Läs mer
gravad lax med en citron och en flaska vin
Fisk

Gravlax med dillstuvad potatis

smörgåstårta med sofia henriksson
Mackor

Smörgåstårta med räkor och hummer

Laxtartar på kavring
Fisk

Laxtartar på kavring med rostad kummin, rotselleri och citronsmetana

Nässelsoppa med vaktelägg och gräslöksblommor
Soppa

Nässelsoppa med vaktelägg och gräslöksblommor

Grillad Top Blade med sommarsallad och Mascarponecreme
Kött

Grillad Top Blade med sommarsallad och Mascarponecreme

cheese cake på ett sommarbord
Dessert

Medelhavscheesecake med getost och jordgubbssalsa

jordgubbar glass och grädde
Dessert

Jordgubbsswiss

baked alaska
Dessert

Christin Kashous Baked Alaska med Licor 43

Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom
Fisk

Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom

en tallrik med pizza som är delad
Pizza

Libapizza med brie de meaux, päron, dragon och rostade valnötter

midsommarmat linnea
Kött

Svensk midsommar med smak av Toscana

Cointreau-doppad mandelkaka smaksatt med fänkål, vispad crème fraiche och syltade apelsinskal
Bakverk

Mandelkaka indränkt i Cointreau med crème fraiche och syltade apelsinskal

Matjes midsommarkrans
Fisk

Matjes midsommarkrans

Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar
Dessert

Vaniljpannacotta med limemarinerade jordgubbar

Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette
Sallad

Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse
Vegetariskt

Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

små blad med räkor på och lök
Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

små snittar med sill och en vinflaska
Fisk

Silltugg

sill i burk med brygga
Fisk

Sill inlagd i en lag med gröna enbär, granskott, gurka och Hendrick’s gin

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close