Tillfälle: Nyårsmat
röd platta med granar och skott med skylt av nyårsmat

Nyårsmat

Letar du efter roliga rätter till din nyårsmeny? Här är hittar du utvalda rätter som kan passa. Traditionellt blir det ju gärna lite ”finare” råvaror på denna årets sista dag. Att fira och att välkomna ett nytt år fullt av roliga händelser att se fram emot. Hoppas ni hittar något som passar!

Läs mer
en tallrik med tryffelpasta
Pasta

Tryffeldoftande pasta med svamp x 3

hemgjorda chips med champagne

Hemgjort chips med smetana, löjrom, picklad lök dill och gräslök

kanapé med flaska vin som passar fint som snus
Vegetariskt

Kanapé med hummus på ugnsbakade tomater, grillad zucchini och rostade frön

kanape med parmesan med vinlgas och servett
Vegetariskt

Kanapé med parmesankräm, brända druvor, balsamico- vinäger och krasse

sorbet med hallon i bubblande vin med glas
Dessert

Hallonsorbet med bubblande Asti

canape på ett skåp med vinflaska

Kanapé med svampkräm, syrad lök, champinjon och krasse

röding med sandefjordsås och vinflaska på bord
Fisk

Pannstekt röding med Sandefjordsås och kokt potatis

tallrik med lamm och vinflaska
Kött

Pepparstekt lammytterfilé med krämig risotto, rostade solrosfrön och bakad tomat

pasta i tallrik med en flaska vin
Pasta

Kantarellpasta med brynt smör och persilja

friterad glass med lingon och licor 43 i ett fint glas
Dessert

Friterad salt karamellglass smaksatt med kanel och rårörda lingon med Licor 43

sofia henriksson lagar blinier

Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök

vit sparris på en tallrik med hollandaise och forellrom
Sås

Vit sparris med hemmagjord hollandaise och forellrom

en bakad rödbeta med blomkål på en tallrik
Vegetariskt

Rostad rödbeta med blomkålskräm, fetaost och brynt smör

en bakad röding tillsammans med pure av blomkål
Fisk

Bakad röding med blomkål & palsternackspuré, spräckt sandefjordsås och rostad blomkål

en bricka med ost, tunnbröd och honung
Dessert

Hemgjorda tunnbrödschips med Brillat Savarin och tryffelhonung

ett glas med chokladpannacotta och en flaska vin
Dessert

Chokladpannacotta med mascarpone, rostad pinjenöt och blåbär

Rödvinsbresserad oxkind med potatispuré, bränd syltlök, champinjon och råstekt brysselkål
Kött

Rödvinsbrässerad oxkind med potatispuré, bränd syltlök, champinjon och råstekt brysselkål

Pilgrimsmussla
Skaldjur

Stekt pilgrimsmussla med karamelliserad grädde, chorizo och krasse

Skogssvampravioli
Pasta

Skogssvampravioli med brynt smör, marconamandel och rosmarin

Lyxigt löjroms-tilltugg
Fisk

Lyxig löjromsservering med brynt smörsmetana och potatiskrisp

Laxtartar på kavring
Fisk

Laxtartar på kavring med rostad kummin, rotselleri och citronsmetana

en macka med hummer
Skaldjur

Hummertoast med västerbottensmetana och dillpicklad gurka

baked alaska
Dessert

Christin Kashous Baked Alaska med Licor 43

gin sorbet
Dessert

Hendrick’s-sorbet

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close