Tillfälle: Nyårsmat
Lyxigt löjroms-tilltugg

Nyårsmat

Letar du efter roliga rätter till din nyårsmeny? Här är hittar du utvalda rätter som kan passa. Traditionellt blir det ju gärna lite ”finare” råvaror på denna årets sista dag. Att fira och att välkomna ett nytt år fullt av roliga händelser att se fram emot. Hoppas ni hittar något som passar!

Läs mer
sofia henriksson lagar blinier

Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök

vit sparris på en tallrik med hollandaise och forellrom
Sås

Vit sparris med hemmagjord hollandaise och forellrom

en bakad rödbeta med blomkål på en tallrik
Vegetariskt

Rostad rödbeta med blomkålskräm, fetaost och brynt smör

en bakad röding tillsammans med pure av blomkål
Fisk

Bakad röding med blomkål & palsternackspuré, spräckt sandefjordsås och rostad blomkål

en bricka med ost, tunnbröd och honung
Dessert

Hemgjorda tunnbrödschips med Brillat Savarin och tryffelhonung

ett glas med chokladpannacotta och en flaska vin
Dessert

Chokladpannacotta med mascarpone, rostad pinjenöt och blåbär

Rödvinsbresserad oxkind med potatispuré, bränd syltlök, champinjon och råstekt brysselkål
Kött

Rödvinsbrässerad oxkind med potatispuré, bränd syltlök, champinjon och råstekt brysselkål

Pilgrimsmussla
Skaldjur

Stekt pilgrimsmussla med karamelliserad grädde, chorizo och krasse

Skogssvampravioli
Pasta

Skogssvampravioli med brynt smör, marconamandel och rosmarin

Lyxigt löjroms-tilltugg
Fisk

Lyxig löjromsservering med brynt smörsmetana och potatiskrisp

Laxtartar på kavring
Fisk

Laxtartar på kavring med rostad kummin, rotselleri och citronsmetana

en macka med hummer
Skaldjur

Hummertoast med västerbottensmetana och dillpicklad gurka

baked alaska
Dessert

Christin Kashous Baked Alaska med Licor 43

gin sorbet
Dessert

Hendrick’s-sorbet

Lammrosbiff Provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricot verts
Kött

Lammrostbiff Provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricot verts

Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom
Fisk

Laxtartar på smörstekt toast med fänkål och forellrom

en tallrik med havskatt
Fisk

Grillad havskatt, vitvinssås, fänkål och dillolja

en tallrik med calamares
Skaldjur

Calamares

Ljummen Carprese toast med buratina
Sallad

Ljummen carprese-toast med buratina

Vildand med rotselleri, rödvinssky och västerbottenskum
Kött

Vildand med rotselleri, rödvinssky och skum gjord på Västerbottensost

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau
Bakverk

Pralin med saltkolatryffel smaksatt med Cointreau

Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage
Bakverk

Mudcake med Cointreau-ganache, hallon och pistage

Älgfilé med selleripuré, vilt sky och rårörda bär
Kött

Tournedos ”Franccini” med rödlöksmarmelad och frittes

GRILLAD LAMMENTRECOTE MED WOKADE CITRON- OCH ROSMARINBÖNOR
Kött

Grillad lammentrecôte med wokade citron och rosmarinbönor

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close