Bakad sötpotatis med rödkålstsatsiki
Vegansk

Bakad sötpotatis med tsatsiki av rödkål

Dela

Betyg (0 röster)

Rödkålstsatsikin blir rejält mättande med Alpro Go On och är riktigt snygg i kombination med sötpotatisen. Alpro Go On är helt växtbaserat alternativ till kvarg – fulladdat med sojaprotein.

4 personer över 60 minuter

Recept & Foto: Michael Krantz

Ingredienser

Rödkålstsatsiki

  • 400 gr rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 500 gr Alpro Go On
  • 2 msk råsocker
  • salt & peppar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 knippe dill
  • 4 sötpotatisar
  • ev. sallad till servering

Tillagning

    Sötpotatisarna

    1. Skölj, torka och pricka skalet på potatisarna med en gaffel och lägg potatisarna i en
    2. ugnsform. Baka i 200°C i 60 minuter, känn på dem mot slutet så de känns mjuka när du klämmer lite på dem. Tiden kan variera lite beroende på sötpotatisarnas storlek.

    Rödkålstsatsiki

    1. Strimla och finhacka rödkål, tag bort tjocka och hårda mittbitar. Lägg hacket i en skål och häll på olivolja, vitvinsvinäger och 2 nypor salt.
    2. Massera kålen 3-4 minuter med händerna, krama eller stöt med en drinkmuddler så kålen mjuknar.
    3. Ställ åt sidan cirka 30 minuter.
    4. Blanda Alpro Go On, råsocker, pressad citron och vitlök i en annan skål.
    5. Smaka av med salt och peppar.
    6. Vänd ner rödkålen och avsluta med hackad dill (spara lite till garnering).
    7. När potatisarna är klara, skär ett kryss och tryck till så de öppnar sig. Fyll med rödbetstsatsiki och dekorera med den sista dillen.
    8. Servera eventuellt med en grönsallad.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close