Bakad sötpotatis med rödkålstsatsiki

Bakad sötpotatis med tsatsiki av rödkål

Betyg (01 röst)

Antal
4
Tillagningstid
60 minuter

Beskrivning

Rödkålstsatsikin blir rejält mättande med Alpro Go On och är riktigt snygg i kombination med sötpotatisen. Alpro Go On är helt växtbaserat alternativ till kvarg – fulladdat med sojaprotein. Här kommer sötman från sötpotatisen att vilja ha ett vin med en rejäl fruktighet gärna ett halvtorrt vitt vin med bra balans av syra och sötma. Det är en klockren kombination. Smaklig måltid!

Recept & Foto: Michael Krantz

Ingredienser

Rödkålstsatsiki

  • 400 gr rödkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 500 gr Alpro Go On
  • 2 msk råsocker
  • salt & peppar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 knippe dill
  • 4 sötpotatisar
  • ev. sallad till servering

Tillagning

    Sötpotatisarna

    1. Skölj, torka och pricka skalet på potatisarna med en gaffel och lägg potatisarna i en
    2. ugnsform. Baka i 200°C i 60 minuter, känn på dem mot slutet så de känns mjuka när du klämmer lite på dem. Tiden kan variera lite beroende på sötpotatisarnas storlek.

    Rödkålstsatsiki

    1. Strimla och finhacka rödkål, tag bort tjocka och hårda mittbitar. Lägg hacket i en skål och häll på olivolja, vitvinsvinäger och 2 nypor salt.
    2. Massera kålen 3-4 minuter med händerna, krama eller stöt med en drinkmuddler så kålen mjuknar.
    3. Ställ åt sidan cirka 30 minuter.
    4. Blanda Alpro Go On, råsocker, pressad citron och vitlök i en annan skål.
    5. Smaka av med salt och peppar.
    6. Vänd ner rödkålen och avsluta med hackad dill (spara lite till garnering).
    7. När potatisarna är klara, skär ett kryss och tryck till så de öppnar sig. Fyll med rödbetstsatsiki och dekorera med den sista dillen.
    8. Servera eventuellt med en grönsallad.

Rekommenderad dryck

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell
Ekologisk

Castaño Organic Monastrell 2021 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 219:- (300 cl)
en flaska beronia ecologico spansk rioja
Ekologisk

Beronia Ecológico 2020 (Ri)

Vinet har en klar, röd färg. Klassisk genröst doft av röda bär, vanilj, dill och tobak. Ett medelfylligt vin med...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska dram dam riesling

d’Arenberg The Dry Dam Riesling 2018 (Au)

The Dry Dam Riesling har en tydlig doft av citrus, jasmin och Granny Smith-äpplen. Syra och sötma är i perfekt balans...
Pris: 149:- (75 cl)
Turckheim Riesling Organic 2016
Ekologisk

Turckheim Riesling Organic 2020 (Al)

Torrt och fruktigt Alsacevin med en frisk syra och en sublim smak av fläderblom, gröna äppel och citrusfrukter...
Pris: 139:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Sparris med parmesan och citronsmör
Vegetariskt

Sparris med parmesan och citronsmör

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close