Honungsrostade borlottibönor
Vegansk

Honungsrostade borlottibönor

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Smakrika och knapriga borlottibönor som kan ätas som snacks eller strös över en sallad. Eller, varför inte strössla borlottibönorna över en bruchetta med pesto? Oavsett hur du väljer att använda dessa profilstarka bönor vågar vi lova att du inte blir besviken!

Recept & foto: Kristin Johansson

Ingredienser

  • 1 burk borlottibönor
  • 2-3 vitlökar
  • 2 msk honung
  • 2 msk olja
  • flingsalt & peppar


Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Vispa samman honung, olja, salt och peppar.
  4. Dela vitlök i stora bitar.
  5. Blanda samman allt på en plåt.
  6. Rosta bönorna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter. De skall bli knapriga på ytan men fortfarande vara lite krämiga inuti. Ge dem alltså ordentligt med färg men låt dem inte bli brända. Eftersom honung gärna bränner vid så får man hålla ett vakande öga på dem i ugnen.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close