Honungsrostade borlottibönor

Honungsrostade borlottibönor

Honungsrostade borlottibönor

Smakrika och knapriga borlottibönor som kan ätas som snacks eller strös över en sallad. Eller, varför inte strössla borlottibönorna över en bruchetta med pesto? Oavsett hur du väljer att använda dessa profilstarka bönor vågar vi lova att du inte blir besviken!

Recept & foto: Kristin Johansson

Tillagningstid

30 minuter

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
6 portioner
Betyg (4 röster)
3
Skriv ut
Kategori
Vegansk Vegetariskt
Måltid
Aperitivo Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 1 burk borlottibönor
  • 2-3 vitlökar
  • 2 msk honung
  • 2 msk olja
  • flingsalt & peppar


Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C
  2. Skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Vispa samman honung, olja, salt och peppar.
  4. Dela vitlök i stora bitar.
  5. Blanda samman allt på en plåt.
  6. Rosta bönorna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter. De skall bli knapriga på ytan men fortfarande vara lite krämiga inuti. Ge dem alltså ordentligt med färg men låt dem inte bli brända. Eftersom honung gärna bränner vid så får man hålla ett vakande öga på dem i ugnen.

Kommentarer

Helt otroligt gott! Till och med barnen åt med förtjusning.

Det var riktigt roligt att höra! /Jonas – Nigab