kvartade majskolvar med vinflaska grillade och goda

Majsribs med sticky chipotle glaze

Betyg (02 röster)

Tillfälle
Julmat
Antal
4
Tillagningstid
40 min

Beskrivning

Kvartade majskolvar, även kallade Cornribs, som penslas med en glace och grillas i ugn eller på grillen. Majsens söta smak får sällskap av chipotle, rosmarin och vitlök.

En rätt som verkligen piffar upp julbordet med både smak och färg. Var inte rädda för att addera heta smaker till julbordet, men anpassa mängden chili efter era preferenser.

Tips: Det krävs en aning viljestyrka och bra kniv för att dela majskolvar. Tycker man att det är krångligt så går det självklart att grilla dem hela, även om det blir mer grillyta, smak och enklare att äta när de delas.

 

Ingredienser

  • 2 st majskolvar, förkokta

Glace

  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk matolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 0,5 - 1 st finhackad chipotlechili
  • chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C, använd grillfunktionen om du har en sådan.
  2. Blanda ingredienserna till glazen.
  3. Klyv majskolvarna på längden, dela varje kolv i fyra bitar. Pensla majsen med ungefär hälften av glacen.
  4. Lägg majskolvarna på ugnens grillgaller och sätt en droppplåt under.
  5. Grilla i ugnen till majsen har fått fin färg på alla sidor, ca 30 minuter. Vänd på majsen några gånger samt pensla på mer glaze.
  6. Ta ut gallret och strö över flingsalt och ev. mer chiliflakes om man vill.
  7. Majsen kan varmhållas i ugnen tillsammans med den andra julmaten.

Rekommenderad dryck

en flaska barolo

Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018 (It)

Luna di Mezzanotte Barolo är gjort på 100 % Nebbiolo. Det har en granatäppelröd färg med inslag av purpur. Stilen...
Pris: 189:- (75 cl)
en flaska luna di mezzanotte barbera

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba DOC 2019 (It)

Luna di Mezzanotte är gjort på 100 % barbera. Det har en ungdomlig stil med en markerad och bärig doft. I smaken...
Pris: 129:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close