Skogschampinjon Bourguignon
Vegansk

Skogschampinjon Bourguignon

Dela

Betyg (0 röster)

Hjälp jag dejtar en vegan! Vad bjuder man på så att man inte skrämmer bort hen första kvällen? En mustig rödvinsgryta såklart.

4 personer cirka 30 minuter

Recept & Foto: Michael Krantz

Ingredienser

  • 500 gr skogschampinjoner
  • 200 gr champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 10 snacksmorötter
  • 2 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 buljongtärning, umami
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar

Till servering

  • potatismos
  • haricot verts

Tillagning

  1. Hetta upp olja i en gryta, skala och hacka vitlök, schalottenlök och fräs med lagerblad och tomatpuré.
  2. Dela morötterna på längden och tillsätt i grytan. Skölj eller borsta rent svampen, dela i halvor eller klyftor (låt små svampar vara hela) och tillsätt i grytan.
  3. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning och koka max 10 minuter. Svamparna ska ha tuggmotstånd och inte falla sönder. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och tillsätt under omrörning låt grytan tjockna lite. Strö över hackad persilja, salt och peppar.
  4. Servera med nylagat potatismos och lättkokt haricot verts.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close