Due pesto - Två sorters pesto

Due pesto – Två sorters pesto

Betyg (03 röster)

Kategori
Vegetariskt
Tillfälle
Brunch

Beskrivning

Pesto går att variera i all evighet och blir nästan alltid fantastiskt god. Serverar man den dessutom till färsk bruschetta går det inte att misslyckas! Här bjuder vi på recept till två olika pesto med mycket smak att servera med just färsk bruschetta. Detta är en mycket somrig och frisk rätt som går väl ihop med lika somriga drycker som exempelvis aperol eller ett bubbligt proseccovin som Cinzano Prosecco Gran Cuvée.

Recept & foto: Kristin Johansson

Ingredienser

Pesto rosso

  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2-3 klyftor vitlök

Ruccolapesto

  • 3 nävar ruccola
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 klyftor vitlök
  • flingsalt

Tillagning

  1. Mixa samman i en mixer och smaka av. Vill man ha peston slät mixar man den länge, vill man ha den lite bitig så mixar man den kortare.
  2. Tips: Blanda gärna ut den med färskost som vi har gjort här på bilden.

Rekommenderad dryck

Aperol (It)

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet...
Pris: 179:- (70 cl)
Cinzano Prosecco Gran Cuvée

Cinzano Prosecco Gran Cuvée (It)

Doften är friskt äpplig, med inslag av citrus och mandel. Smaken torr, mycket fräsch med toner av äpple, persika...
Pris: 109:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close