fänkål smaskiga i stekpanna och fat

Indivie grigliate – Ugnsgrillade endiver

Betyg (04 röster)

Kategori
Vegetariskt

Beskrivning

Grillade endiver med persilja, chili och citron. Passar bra till förrätt eller som tillbehör till huvudrätten.

Ingredienser

  • 4 endiver
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, zest
  • ¼ röd chili eller peperoncino
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • Salt och peppar

Apelsindressing

  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 msk socker

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Tillaga apelsindressingen: blanda alla ingredienser i en liten kastrull och låt puttra på svag värme tills den tjocknat till samma konsistens som sirap.
  3. Dela endiverna på längden och skölj.
  4. Fördela dem på en oljad ugnsform med snittytan uppåt.
  5. Ringla över hälften av apelsindressingen, olivolja, salt och peppar.
  6. Grädda 10 minuter tills att de mjuknat lite. Sätt på grillfunktionen och grädda ytterligare 7-8 minuter tills att de fått färg.
  7. Under tiden: tvätta citronen och riv det yttersta gula på skalet.
  8. Hacka bladpersiljan.
  9. Kärna ur och finhacka chilin (hoppa över chilin om du inte vill ha det för starkt).
  10. När endiverna fått en gyllenbrun yta, ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
  11. Ringla resten av apelsindressingen över endiverna och strö på citronzest, chili, persilja, salt och peppar.

Rekommenderad dryck

inycon vin flaska
Ekologisk

Inycon Chardonnay Organic 2022 (Si)

Inycon Chardonnay Organic är ett torrt vitt vin med karaktär av mogna persikor, fläder och äppel. Doften är frisk...
Pris: 89:- (75 cl)
Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2017 BIO
Ekologisk

Albert Bichot Bourgogne Origines Chardonnay BIO 2020 (Bo)

Torrt, medelfylligt med balanserad syra. Citrus, honung och torkad frukt.
Pris: 189:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Sparris med parmesan och citronsmör
Vegetariskt

Sparris med parmesan och citronsmör

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close