kanapé med flaska vin som passar fint som snus

Kanapé med hummus på ugnsbakade tomater, grillad zucchini och rostade frön

Betyg (0 röster)

Kategori
Vegetariskt
Tillfälle
Nyårsmat

Beskrivning

Kan man servera en hel middag med små Kanapéer? Ja man skulle gärna vilja det, eller hur? De är ju så goda de där små mackorna. Vi har flera olika smaksättningar här på sidan och här nedan hittar du ännu en vegetarisk variant med en smakrik hummus på tillsammans med söta tomater och rostade från. Ser det inte gott ut?

Ingredienser

  • rågbröd för 4 personer (två var)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärtor (à 400 g)
  • 1/2 chilifrukt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampaste)
  • salt och peppar
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 1 dl solrosfrön

Tillagning

  1. Dela tomaterna på mitten och lägg på en plåt. Kör i ugnen på 100C i 3h men gärna 4-5h om du har tid. Lägg i skål och ringla över lite olivolja och flingsalt. Låt stå till servering.
  2. Skär zucchini i 1cm tjocka skivor. Gnid in med olja och grilla i grillpanna tills fina ränder och lite mjuk. Skär i lagom stora bitar för din kanapé. Lägg i i skål och ringla över olivolja och lite flingsalt. Låt stå till servering.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftan grovt. Hälla av och skölj kikärterna, låt rinna av. Lägg vitklök, en handfull av tomaterna du precis gjort, kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare eller behållare för stavmixer. Mixa till en jämn len smet. Smaksätt med salt och peppar. Förvara kallt till servering.
  4. Rosta solrisfrön i en torr panna tills de fått lite färg. Salta och låt svalna i en skål.
  5. Stansa bröden i önskad form, toppa med hummus, en semitorkad tomat, zucchini och toppa med frön.

Rekommenderad dryck

en flaska vilarnau cava
Ekologisk

Vilarnau Organic Brut Nature (Ca)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 111:- (75 cl)
en flaska mousserande vin
Ekologisk

Vilarnau Brut Nature Vintage 2019 (Ca)

Vilarnau Brut Nature Vintage är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och...
Pris: 141:- (75 cl)
Vilarnau flaska gran reserva brut cava
Ekologisk

Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2016 (Ca)

Ljust gyllengul färg med små, fina bubblor. Elegant, komplex och frisk doft, med inslag av persika och rostat bröd...
Pris: 241:- (750 cl)
Albert de Vilarnau Fermentado en Castaño 2016 flaska cava
Ekologisk

Albert de Vilarnau Fermentado en Castaño 2016 (Ca)

Ljust gyllengul färg med små, fina bubblor. Stor, komplex doft, med tydliga toner av citrus, mogen persika och rostat...
Pris: 401:- (750 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close