kanape med parmesan med vinlgas och servett

Kanapé med parmesankräm, brända druvor, balsamico- vinäger och krasse

Betyg (02 röster)

Kategori
Vegetariskt
Tillfälle
Nyårsmat

Beskrivning

Kanapé är ett annat ord för en liten smörgås. Det kan antingen vara en smördegsbakelse eller en liten smörstekt macka och oftast med något skaldjur eller lax på toppen. Gemensamt för alla kanapéer är att de skall ätas med fingrarna under mingel och kallprat. Se till att ha många små servetter att tillgå för gästerna.

Här serverar vi dessa små smörgåsar med en smakrik parmesankräm och lite spännande brända druvor.

Ingredienser

  • 4 st rostbröd
  • 1 dl fint riven parmesan
  • 2-3 msk cream cheese
  • 12 st röda vindruvor
  • krasse
  • balsamicovinäger (gärna lagrad eller iaf modell bättre)

Tillagning

  1. Lägg druvorna på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen på 200C i ca 15 min eller tills de blir brända lite här och var. Ta ut och låt svalna.
  2. Blanda parmesan och färskost. Tillsätt lite kallt vatten för att göra den lite lösare. Smaka upp med salt och lägg på sprits om du har, annars kan du skeda upp den på brödet också.
  3. Stansa brödet i önskad form. Lägg i rosten och rosta precis innan servering.
  4. Lägg på krämen på toasten, toppa med vindruvor, lite fin balsamicovinäger och krasse

Rekommenderad dryck

en flaska mousserande vin

Casalforte Prosecco Extra Dry (It)

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen...
Pris: 96:- (75 cl)
en halvflaska prosecco från casalforte

Casalforte Prosecco Extra Dry – halvflaska (It)

Torr prosecco med en blommig arom där mogna äpplen, grapefrukt och tropiska frukter framträder. Smaken har söta...
Pris: 56:- (37,5 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close