aubergin på tallrik med sallad

Melanzane ripiene di mozzarella e pomodoro

Betyg (0 röster)

Kategori
Vegetariskt

Beskrivning

Auberginer fyllda med mozzarella och tomat.

Tips:
Det svarta skalet kan vara lite segt. Om du vill kan du skala bort det men då tappar skålarna sin form.

Stirra dig inte blind på timern!
Olika stora auberginer tar olika lång tid så känn efter med en tandpetare om de blivit mjuka.

Ingredienser

  • 2 medelstora auberginer
  • 10 körsbärstomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
  • 1 dl riven parmesanost eller liknande
  • 1 ½ msk ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela auberginerna på längden i två bitar.
  3. Gröp ur köttet ur auberginerna med en sked och behåll 0,5 cm vid skalet. De ska vara formade som skålar där fyllningen får plats. Spara undan det du har skrapat bort i en skål.
  4. Lägg auberginerna i en ugnsform med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och salta. Grädda i 40 minuter.
  5. Skär aubergineköttet som du har skrapat bort i mindre bitar på ca 1 cm.
  6. Hacka tomaterna.
  7. Stek auberginebitarna på medelvärme i 3 msk olivolja i ca 5-6 minuter. De ska få en gyllenbrun färg.
  8. Salta och lägg i tomaterna. Stek ytterligare 1 minut. Stäng av och låt svalna.
  9. Finhacka persilja och vitlök och blanda med aubergine- och tomatröran.
  10. Skär mozzarellan i mindre bitar.
  11. Fyll ”aubergineskålarna” med aubergine- och tomatröra och mozzarella.
  12. Strö över ströbröd och parmesanost.
  13. Grädda i ugnen i ca 25 minuter, sätt på grillen de sista minuterna så att de får fin färg.

Rekommenderad dryck

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2017 BIO
Ekologisk

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2018 BIO (Bo)

Torrt, medelfylligt med balanserad syra. Citrus, honung och torkad frukt.
Pris: 189:- (75 cl)
Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2016

Albert Bichot Chablis Domaine Long-Depaquit 2020 (Bo)

Frisk doft av grönt äpple, citrus och mineral. Torr, mycket frisk, blommig och fruktig
Pris: 269:- (75 cl)
Vve Fourny Blanc de Blancs Brut Premier Cru – Magnum

Vve Fourny Blanc de Blancs Brut Premier Cru – Magnum (Ch)

Klar guldgul färg. Medelstor doft med inslag av citrus och gröna äpplen. En torr, medelfyllig champagne med frisk...
Pris: 789:- (150 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close