Sparris med parmesan och citronsmör

Sparris med parmesan och citronsmör

Sparris med parmesan och citronsmör

Nu är säsongen för vit sparris här och du bara måste testa detta superfräscha recept. En förrätt som smälter i munnen och är superlätt att tillaga. Tillsammans med ett vitt vin med en härlig friskhet så blir det en underbar smakupplevelse. Första handsvalet ett vin gjort på druvan Pinot Blanc. Smaklig spis!

Tipset: För mer smak, finriv parmesanost och strö över.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

15 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
15 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (21 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Vegetariskt
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Smör

  • 100 g smör rumstempererat
  • ½ citron
  • 1 kruka körvel
  • salt
  • Sparris och garnityr

  • 12 vita sparrisar
  • 1 bit parmesanost

Tillagning

  1. Vispa smöret fluffigt, använd gärna en elvisp.
  2. Blanda ner zest (rivet skal) från en halv citron och några droppar citronjuice.
  3. Hacka 10 kvistar körvel och blanda ner, smaka av med salt.
  4. Skala den vita sparrisen från toppen.
  5. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen i ca. 6 minuter (beroende på tjocklek)
  6. Lägg upp den varma sparrisen på en tallrik, lägg på en klick smör och hyvla sedan över parmesanost. Garnera med körvel.