Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse

Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse

Betyg (05 röster)

Kategori
Vegetariskt
Tillfälle
Nyårsmat

Beskrivning

Så enkla att tillaga och fantastiskt goda till ett glas cava! Perfekt mingelmat för alla sorters sammankomster. Mixa ihop alla ingredienser, stek tortillabrödet gyllenbrunt på båda sidor och klicka eller spritsa på kronärtskocksröran, garnera med klippt krasse. Voilà!

Tillagningstid: 15 min
Antal: 10 stycken

Tipset
Kronärtskocksröran smakar väldigt bra även utan philadelphiaost och då kan rätten anpassas till veganer.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 tsk pressad citron
  • 15 basilikablad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 g philadelphiaost
  • salt och peppar
  • 10 små vetetortilla
  • olivolja
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • krasse

Tillagning

  1. Mixa kronärtskocka, citron och basilikablad till en puré, rör ner dijonsenap och philadelphia, smaka av med salt och peppar.
  2. Stansa ut den form och storlek du önskar av tortillabrödet.
  3. Hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, täck botten med olivolja och stek tortillabrödet gyllenbrunt på båda sidor.
  4. Lyft av brödet på papper så att det rinner av och stelnar.
  5. Klicka eller spritsa på kronärtskocksröran, garnera med klippt krasse och rostade solrosfrön.

Rekommenderad dryck

en flaska vilarnau cava
Ekologisk

Vilarnau Organic Brut Nature (Ca)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 111:- (75 cl)
vilarnau rose delicat reserva cava
Ekologisk

Vilarnau Organico Rosé Delicat Reserva (Ca)

Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att...
Pris: 111:- (75 cl)
Vilarnau flaska gran reserva brut cava
Ekologisk

Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2016 (Ca)

Ljust gyllengul färg med små, fina bubblor. Elegant, komplex och frisk doft, med inslag av persika och rostat bröd...
Pris: 241:- (750 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close