Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

Tryffelrisotto med grillad portabello och semitorkade körsbärstomater

Betyg (04 röster)

Kategori
Vegetariskt
Tillfälle
Höstmat | Vinter
Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
1 timma

Beskrivning

Perfekt rätt för dig som vill byta ut köttet mot vegetariskt. Risotton är full med smak av de olika ingredienserna. Risotto är en fantastisk maträtt och denna variant står högt upp på favorit-listan. Testa och bedöm själv.  Italiensk comfort-food när den är som bäst! Underbara smaker som fyller hela kroppen med värme och till det ett lika smakrikt rött vin i glaset. Smaklig måltid!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • arborio-ris (optimalt för just risotto) vitt vin schalottenlök svampbuljong tryffel (Färsk eller tryffelsalt) portabello körsbärstomater olivolja smör parmesan rosmarin

Tillagning

  1. Dela tomaterna på mitten och lägg på en ugnssäker plåt. Ringla över olivolja och baka i ugnen på 90°C i två timmar eller längre. Skär ner schalottenlök i mindre bitar och svetta i en kastrull med olivolja i några minuter. Addera riset och låt det steka i några minuter. Addera vitt vin och låt det koka in i riset. Rör om och tillsätt svampbuljong. Rör med jämna mellanrum och addera svampbuljong var femte minut. När riset är mjukt adderar du färsk riven tryffel och/eller tryffelsalt, en stor klick smör och massor av riven parmesan. Gnid in portabellon i olja och grilla i torr grillpanna eller på en vanlig grill. Lägg upp allt på tallriken och toppa med parmesan, hackad rosmarin, tomaterna samt lite av oljan som tomaterna bakades i.

Rekommenderad dryck

en flaska beronia ecologico spansk rioja
Ekologisk

Beronia Ecológico 2019 (Ri)

Vinet har en klar, röd färg. Klassisk genröst doft av röda bär, vanilj, dill och tobak. Ett medelfylligt vin med...
Pris: 99:- (75 cl)
en flaska beronia reserva från rioja

Beronia Reserva 2016 (Ri)

Stor, klassiks doft av vanilj, tobak och läder. Medelfylligt vin med smak av mörka bär, torkade kryddor och läder.
Pris: 169:- (75 cl)
Mandrarossa Frappato Costadune 2017

Mandrarossa Frappato Costadune 2019 (It)

Mandrarossa Frappato Costadune har en intensiv rubinröd färg. Doften har inslag av körsbär och moreller, där finns...
Pris: 149:- (75 cl)
Mandrarossa Nero d’Avola Costadune 2017

Mandrarossa Nero d’Avola Costadune 2019 (It)

Mandrarossa Nero d’Avola Costadune har en intensiv djupröd färg. Doften är generös med inslag av björnbär...
Pris: 124:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close