Castelforte Amarone Riserva 2015

Amarone är utan tvekan en av vinvärldens tungviktare. Ett välbevakat varumärke som står för yppersta kvalitet, tradition och big business. Vanligast är vinhus med fina vapensköldar och gods med utsikt över Valpolicellas böljande vingårdar men Castelforte och Cantine Riondo går med stolta steg mot strömmen.

Tokara Director’s Reserve 2016

Tokara Director’s Reserve har en koncentrerad fruktig doft med inslag av svarta vinbär, björnbär och mörka körsbär. Smaken är fyllig med stor bärighet samt choklad, tobak, russin och kaffe. Där finns också toner av lakrits, eukalyptus och dill.

Kanonkop Estate Paul Sauer 2016

Medelstor, fruktig doft med inslag av svarta vinbär, ceder och mocka. Medelfylligt med en frisk syra och balanserad strävhet. Ett smakrikt fruktigt vin med fatkaraktär och med inslag av svarta och röda vinbär, mocka och en kryddig lång avslutning. Passar till nötkött, vilt och lamm. Serveras vid 16-18 C. Drickes nu men kan med fördel lagras 15-20 år.

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2017

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär och liten lakritston. I smaken möter silkesmjuka tanniner, toner av blyerts, sandelträ och cigarrlåda. Där finns också björnbär, färska örter och en lång eftersmak av sammetsmjuka tanniner.

Salentein Numina Malbec 2015

Druvorna till Salentein Numina Malbec 2015 skördades under fyra dagar i april. Därefter fick vinet kallmacerera under 27 dagar, innan det jästes in i malolaktisk fas på ek för att slutligen lagras på franska ekfat under 14 månader. Vinet har en mörk purpurröd färg med tydliga toner av björnbär och blåbär. Smaken är komplex och fyllig med typiska inslag av viol och kaffe. Där finns också mörka bär, mogna plommon och en liten pikant pepprighet i en behaglig vanilj.

Castelforte Ripasso 2017 – Magnum

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och körsbär, svarta vinbär och mogna sommarbär. I den fylliga smaken kommer mera körsbär, blåbär, kanderade mandlar och mogna frukter. Eftersmaken bjuder på en balanserad syra med en lång behaglig avslutning.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2016 – Magnum

Castelforte Amarone della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik med inslag av körsbär, kakao, tobak och mandel. Vinet är fylligt, fruktig och mycket smakrikt. Där finns mörka bär, körsbär, örter, kryddor och fattoner. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2015

Castelforte Amarone Della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik, körsbär och kakao med inslag av tobak och mandel. Texturen är fet, nästan oljig med en mycket fruktig och eldig smak. Där finns örter, kryddor, ekvanilj och vitpeppar. I eftersmaken möter välintegrerade tanniner och en lång bärig ton av svarta vinbär, blåbär och mörk choklad.

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta korvar och vitpeppar. Fylligt, ännu ungt vin med balanserad frukt. Lång och intensiv eftersmak.

Paul Jaboulet Cornas Domaine de Saint-Pierre 2017

Jaboulet Cornas – Domaine de Saint-Pierre 2017 är ett mycket fylligt och mustigt vin med mängder av muskler och aromer. Färgen är mörk och doften bjuder på svarta vinbär, stall, lakrits, nymald svartpeppar och mogna körsbär. Vinet har en fyllig kropp med sammetsmjuk smak där plommon, svarta vinbär, toner av tobak, rostad ek och tanniner klingar av i en lång och omfamnande eftersmak.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017

La Chapelle är Jaboulets mest kända vin, och en av Rhônedalens ikoner. Gjort på syrah från vinstockar med en ålder på 40 till 60 år och skördeuttag på endast 10-18 hl/ha.

Castaño Santa 2015

Santa har en mörk körsbärsröd färg och tydliga dofter av svarta vinbär, björnbär och plommon med en söt kryddighet i en lätt rökig bakgrund. Smaken bjuder på en intensiv frukt, mogna björnbär och plommon, tydlig syra och mjuka tanniner som klingar av i en lång och behaglig eftersmak.

Castaño Casa Sisca 2014

Casa Sisca är ett djuprött kraftfullt vin med intensivt fruktiga aromer. I doften möter mogna plommon, hallon och skogsbär som sällskapas av en elegant kryddighet med kokos och tobak. Det är ett muskelvin med mängder av frukt, sommarbär, rabarber och med syra och söta tanniner i en lång silkesmjuk eftersmak.

Castaño Casa de la Cera 2014

Casa de la Cera 2014 har en djupt rubinröd färg. Doften präglas av den mustiga monastrelldruvan och bjuder på en intensiv fruktighet med röda bär, balsamvinäger och lätta kryddiga inslag. I smaken möter körsbär, skogsbär, mjuka tanniner och en angenäm friskhet tillsammans med små inslag av fat och cederträ.

Albert Bichot Vosne-Romanée 1er cru “Les Malconsorts” Domaine du Clos Frantin 2017

Vosne-Romanée 1er Cru ”Les Malconsorts har en mycket elegant och fruktig karaktär med inslag av ek, körsbär, svarta vinbär och en mogen kryddighet. Med tid kommer dofter av mynta, exotiskt trä och smultron. Smaken är mycket rik av mogna bär, plommon, färska örter och mjuka silkiga tanniner.

Albert Bichot Fixin 1er Cru ”Clos de la Perrière” Monopol 2016

Albert Bichot Clos de la Perrière Fixin har tydliga dofter av färska örter, smultron och körsbär. Smaken är silkesmjuk med balanserade tanniner och mörkare frukt, plommon och skogshallon. En stiltypisk bourgone-pinot noir med mogen frukt och inslag av lakrits, tobak och enbär i eftersmaken.

Albert Bichot Santenay 1er cru ”Clos Rousseau” 2016

Santenay Premiere Cru Clos Rousseau är ett typiskt vin från Santenay, mycket fruktigt med röda vinbär, plommon, körsbär och inslag av vitpeppar. Smaken är fyllig, stiltypiskt kraftfull med sammetslena tanniner och en lång fruktig eftersmak med toner av plommon, jordgubbar och färska kryddor.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016

Hermitage La Petite Chapelle har numera namnet La Maison Bleue - ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år, inte minst för att det rent av utmanar sin förnäma storasyster. Vinet är in i minsta detalj handgjort och handplockat från mycket gamla syrah-stockar. Det lagras upp till 18 månader före buteljeringen. Vinet är mycket aromatiskt med kraftfulla kryddiga smaker och tydliga tanniner. Passar till anka, kyckling, gåslever och lättare kötträtter. Jaboulet rekommenderar lagring upp till 20 år.

Salentein Reserve Barrel Selection 2016

Aromerna från detta mörkt purpurröda vin är komplexa och balanserade, många kryddiga toner, lakrits, körsbär och mogna plommon. Smaken är mycket fyllig, mjuka tanniner, hög syra med bäriga och fruktiga inslag som klingar av i en lång eftersmak som förstärks av 12 månaders lagring på ek.

Mandrarossa Cavadiserpe 2017

Mandrarossa Cavadiserpe är en blend av alicante bouchet 60 % och merlot 40 %. Vacker djupröd färg och en behaglig doft av röda vinbär, blåbär och torkade örter. Smaken är koncentrerad och i balans med aromen. Där finns mogna plommon, en finstämd kryddighet med stråk av timjan och lakrits. Eftersmaken har en elegant ton av ek som klingar av i lätta tanniner.

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2015

La Maison Bleue som tidigare kallades Petite Chapelle kommer från de östliga delarna av kullen ”Chapelle”. Här är jorden bördigare med mindre stenar och inte lika brant som där druvorna till La Chapelle växer. Namnet refererar till ett pittoreskt litet blått hus mitt i vingården. Nu får vinet ett namn som härrör från platsen där druvorna vuxit.

Paul Jaboulet Côte-Rôtie ”Les Jumelles” 2016

Cõte Rotie Les Jumelles har en ung betagande röd färg och en mycket delikat och balanserad doft med toner av viol, plommon, persika, läder och kryddor.
Smaken är komplex och elegant med mörka bär, balanserade tanniner och en frisk höstjord i avslutningen.

Marqués de Riscal Reserva 2015

Marqués de Riscal Reserva har många av de typiska smakerna som vi förknippar med riojaviner. Här finns vaniljen från ekfatslagringen, tempranillo-druvornas viol- och björnbärstoner men också inslag av frukter som plommon, körsbär, torkade äpplen och svarta vinbär. I eftersmaken finns en pikant finstämd kryddighet av nejlika och muskot.

Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2015

Beni Duilio Castellani Riserva 2009 är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt vin som får mycket av sin karaktär från Chiantis signaturdruva sangiovese. Doften är mustig med körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, närmast robust med inslag av mörk choklad, örter, mandel och pinjenötter.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close