Filter
Land/Område
  • Barbados
  • Brasilien
  • Chile
  • Danmark
  • Dominikanska Rep.
  • Frankrike
  • Grekland
  • Irland
  • Island
  • Italien
  • Jamaica
  • Mexiko
  • Norge
  • Skottland
  • Spanien
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • USA
Producent
  • Aperol
  • Appleton Estate
  • Automatiskt utkast
  • Averna
  • Balvenie
  • BenRiach Distillery
  • Bruichladdich
  • Campari
  • Capel
  • Cinzano
  • Cointreau
  • Cynar
  • Den ny Spritfabrik
  • Drambuie
  • Finsbury Gin
  • Frangelico
  • Glen Grant
  • Glendronach Distillery
  • Glenfiddich
  • Glenglassaugh
  • González Byass
  • Grand Marnier
  • Grant's
  • Hendrick's
  • Hudson Whiskey
  • Islay Mist
  • Jägermeister
  • Lauder's
  • Licor 43
  • Louis XIII
  • Luxardo
  • Matusalem
  • Metaxa
  • Montresor
  • Mount Gay Rum
  • Oslo Hantverksdestilleri
  • Ouzo 12
  • Père Magloire
  • Rémy Martin
  • Reyka Vodka
  • Sagatiba
  • Sailor Jerry Rum
  • Shake-It
  • Sierra Tequila
  • SKYY Vodka
  • St-Rémy Authentic
  • Test
  • The Botanist
  • Tullamore D.E.W
  • Villa Massa
  • Westland Distillery
  • Wild Turkey
  • William Grant & Sons
  • Wray & Nephew
  • Yellow Rose
Övrigt
  • Begränsad utgåva
  • Climate Smarter Packaging
  • Ekologiska viner
  • Nyheter
  • Presenter till rödvinsälskaren
  • Presenter till whiskyälskaren
  • Små flaskor
  • Stora flaskor
  • Veganskt
dill snaps på bord med glas

Akvavit

I stort sett varje land har sin egen dryckestradition som grundar sig på vad naturen bjuder just där. På våra breddgrader har det aldrig odlats vin, däremot har säd och spannmål frodats på åkrarna. Tidigt blev destillerat sädesbrännvin en nordisk folkdryck. Många gånger var sådan sprit oren och vass och för att göra den någorlunda njutbar tillsattes kryddor. Konsten att krydda brännvin blev så småningom ett nordiskt signum, särskilt dill och kummin användes i stor omfattning. Kryddat brännvin kom att kallas akvavit efter latinets aqua vitae – livets vatten. Mot slutet av 1800-talet förfinades recepten och vi fick många av de klassiska varumärken som blivit en del av den nordiska dryckestraditionen. Enligt en EU-norm är akvavit ett destillat av spannmål smaksatt med minst en av kryddorna dill eller kummin och med en alkoholhalt som inte får vara lägre än 37,5 %. Sedan länge förekommer många andra kryddningar, ekfatslagringar och smaksättningar, dock måste kummin eller dill vara framträdande. Akvavit dricks nästan uteslutande som snaps enligt klassiskt mönster med sång och skål.

Läs mer
Gullmun Fleur-de-Lis akvavit snaps flaska

Gullmun Akevitt Fleur-de-Lis (No)

Gullmunn Fleur de Lis är en mild, delikat och lätt akvavit gjord av noggrant utvalda norska örter som kummin...
Pris: 329:- (50 cl)
en flaska snaps argentum dill

D Argentum (Da)

En ren och klar smak av krondill, finstämd och elegant, utan spritighet med en varm och lång eftersmak. Färgen är...
Pris: 289:- (50 cl)
en flaska snaps dill D

D Aurum (Da)

D Aurum har en fin avrundad smak av ren krondill. Ekfatslagringen ger snapsen mer kropp och mogenhet, toner av vanilj...
Pris: 289:- (50 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close