Gullmun Fleur-de-Lis akvavit snaps flaska

Gullmun Akevitt Fleur-de-Lis

Gullmunn Fleur de Lis är en mild, delikat och lätt akvavit gjord av noggrant utvalda norska örter som kummin, ljungblomma, johannesört, kamomillblomma och irisrot. De fina integrerade oljorna kommer från 10 månaders mognad på nya bourbon-fat. Denna typ av fat producerar milda, söta ek toner och exotisk frukt. Gullmunn Fleur de Lis är helt naturlig och utan tillsatser av färg och socker vilket gör denna lätta akvavit ljus i färgen. Den har också en något lägre alkoholprocent för en mildare smak och stil. Lanseringarna är i en begränsad upplaga och det produceras endast 5000 flaskor per år. På baksidan av flaskan finns en illustration av en irisblomma som är inspirerad av botanikern Marie Sibylla Meria. Detta speglar även tonerna av irisrot i drycken smak och karaktär.

I en konservativ destillerikultur utmanar nu den kvinnliga destillatören Marte Bohn tillsammans med Matt Ensor den hårt mansdominerande sprittillverkningsbranschen. Den nya norska akvaviten Gullmunn Fleur-de-Lis tar avstamp bland nordisk natur och en blomstrande femininet.

Akvavit översätts från latin till “livets vatten” och har historiskt sett präglat den skandinaviska dryckeskulturen sedan urminnes tider. Det norska tillskottet Gullmunn Fleur-de-Lis och dess kvinnliga tillverkare utmanar nu den sedvanligt mansdominerande branschen. Detta med en mild och delikat akvavit gjord på noggrant utvalda örter från vår skandinaviska natur. Gullmunns resa började 2019 när Marthe Bohn tillsammans med Matt Ensor på Oslos hantverksdestilleri bestämde sig för att låta deras brinnande intresse för natur, dryck och lokala råvaror få ta form. Med mer än 25 års erfarenhet inom yrket vill Marthe att Gullmunn stolt ska representera passion och femininitet.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gullmun Fleur-de-Lis akvavit flaska

Oslo Hantverksdestilleri

Mer om producenten

Oslos hantverksdestilleri grundades 2015 av Marius Vestnes, Marcin Miller, Martin Krajewski. Dessa tre män har tidigare varit med och lanserat öl- och spritimportören Cask i våra nordiska grannländer. De har också varit med byggt upp de Japanska whisky segmentet och etablerat Kyoto Distillery i Norden. Ett flertal av deras produkter har vunnit internationella priser och deras produkt Vidda Torr gin och blev 2020 nominerad till…

Inspiration

små snittar med sill och en vinflaska

Silltugg

Matjes midsommarkrans

Matjes midsommarkrans

Bräserade brysselkålssallad med steklökar, mandel och ädelost

Ljummen surkålssallad med äpple och rökt sidfläsk

Relaterad sprit

en flaska snaps argentum dill

D Argentum (Da)

En ren och klar smak av krondill, finstämd och elegant, utan spritighet med en varm och lång eftersmak. Färgen är...
Pris: 299:- (50 cl)
en flaska snaps dill D

D Aurum (Da)

D Aurum har en fin avrundad smak av ren krondill. Ekfatslagringen ger snapsen mer kropp och mogenhet, toner av vanilj...
Pris: 299:- (50 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close