en flaska whiskey yellow rose

Yellow Rose Premium American Whiskey

Smakbeskrivning

Stor generös doft som är fruktig med inslag av bakade äpplen med farinsocker, lemon curd, banan och en lätt ek-ton. Smaken är mjuk av mogen banan, gräddkola och vanilj med inslag av nygräddat bröd. Eftersmak av körsbärssylt och skumbanan i en fruktig avslutning.

Whiskey

Amerikansk whiskey har haft en makalös utveckling. För ett par decennier sedan fanns nästan bara en handfull mycket stora bourbonfabriker. I dag finns flera hundratals små destillerier som bryter normer, utvecklar smaker och producerar mycket intressant whiskey. Ett av dessa hantverksdestillerier är Yellow Rose Distilling, som ligger mitt i mångmiljonstaden Houston. Från dem kommer blendwhiskeyn Premium American.

USA:s whiskeyscen är på många sätt en vilda-västernfilm. Den är råbarkad, laglös, fylld av nybyggaranda och starka personligheter. Bland de många smådestillerierna är det få som varit i drift i mer än tio år, ännu färre har nått utanför den egna hemstaten. De destillerier som korsat Atlanten kan räknas på ena handens fingrar. Yellow Rose Distilling är ett undantag. Det lilla entusiastdriva destilleriet har skördat stora framgångar i olika dryckestävlingar i USA och 2017 gick den spanska vin- och spritkoncernen Zamora in som ägare. Det mest kända varumärket i Zamoras portfölj är storsäljaren Licor 43, men bolaget har också mycket vin och andra drycker. Med Yellow Rose fick Zamora sitt första whiskymärke i portföljen.

Yellow Rose Premium American är en blended whisky med en stor andel bourbon, alltså mer än 2 år gammal majssprit som lagrats på hårt kolade nya ekfat.

Yellow Rose Premium American whiskey är en mjuk och fruktig blendwhiskey av bourbontyp. Det är framförallt en utmärkt drinkbas som kan användas i en lång rad klassiska drinkar som Mint Julep och Old Fashioned. Men det är också en bra drickwhiskey som med fördel kan serveras med is. Det är framförallt en whiskey för den som vill upptäcka Yellow Rose, en av den främsta representanterna i den nya vågen med amerikanska hantverksdestillerier.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

yellow rose distillery

Yellow Rose Distilling startades av några vänner 2010. Trots att Houston är en stor metropol blev Yellow Rose det första lagliga destilleriet i staden. För ovanlighetens skull etablerade man sitt destilleri mitt i centrala staden, whiskytillverkning sker nästan alltid på landsbygden. Namnet Yellow Rose tog man från Texas inofficiella nationalsång- ”The Yellow Rose” berättar legenden om hur Emily West, en före detta…

en flaska outlaw yellow rose whiskey

Yellow Rose Outlaw Bourbon (US)

Stor och intensiv doft av gräddkola, vanilj och blommighet. Mycket smakrik, ganska söt och fruktig med lång eftersmak...
Pris: 749:- (70 cl)
en flaska yellow rose rye whiskey

Yellow Rose Rye (US)

Generös doft av vanilj, tallbarr och farinsocker. Smaken är fruktig med inslag av mynta, vitpeppar och lönnsirap...
Pris: 559:- (70 cl)

Inspiration

Produktion av whisky

Whiskytermer

Campari Boulevardier nigab

Boulevardier

manhattan drink med glas

Manhattan

Ginger Ale hälls ned i ett glas med whiskydrinken Horses Neck.

Horses Neck

Relaterad sprit

en flaska wild turkey 101 proof

Wild Turkey 101 proof (US)

Trots sin höga alkoholhalt är whiskyen förbluffande mjuk, har en söt och vanilj-len honungssötma med lätta toner...
Pris: 459:- (70 cl)
en flaska bourbon wild turkey

Wild Turkey 81 proof (US)

Wild Turkey 81 är en whiskey för den som vill prova en traditionell bourbon i klassisk Kentuckystil. Mer bourbon än...
Pris: 389:- (70 cl)
Wild Turkey Rare Breed

Wild Turkey Rare Breed (US)

Wild Turkey Rare Breed är något så ovanligt som bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka. Den bourbon som exporteras...
(70 cl)
Westland Single Malt Whiskey American Oak

Westland Single Malt Whiskey American Oak (US)

Westland American Oak har lagrats på både bourbonfat och fat av ny amerikansk ek. Det är en mjukt rökig whiskey med...
Pris: 749:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close