en flaska villa massa limoncello

Villa Massa Limoncello

50 cl
215:-

Intensivt gulgrön färg. Stor, generös doft av citronskal och färsk citronjuice. Söt, mycket frisk och fräsch smak av citronjuice.

Citronerna odlas i pergolasystem som tillverkas av valnötsstörar. Pergolan är tre meter hög och skuggar citronerna på sommaren samtidigt som det skyddar träden från köld på vintern. Villa Massa Limoncello görs av skalen från citronerna som odlas på egendomen och inom det geografiskt begränsade tillåtna Sorrento PGI. Villa Massa görs enbart av citroner, alkohol, vatten och socker. Likören är inte alltid helt klar p.g.a. den naturliga processen. Vanligt är att man kan hitta spår av citronolja från skalen i likören.

Villa Massa kan drickas som aperitif, från mycket kall (0-gradig) till rumsvarm eller som bas till en mängd drinkar. Dessutom alldeles utmärkt som ingrediens i många desserter, såsom pajer och glass.

Läs mer

Kommentarer

en flaska villa massa likör

Redan på 1600-talet odlade Jesuitprästerna citroner i området. På grund av klimatet, jordmånen och den långa erfarenheten odlas här idag citroner av absolut högsta smak och kvalitet. Egendomen Villa Massa grundades av familjen Massa. Gården ligger alldeles utanför Neapel och var en gång familjens sommarresidens. Villa Massa Limoncello har tillverkats sedan 1890 och är idag världsledande och exporteras idag till över 30…

Inspiration

ett glas med drink villa massa tonic och basilika

Villa Massa Tonic

en äppelpaj i form med äpplen

Torta rustica di mele al limone. Äppel och citronkaka

Relaterad sprit

Campari 70 cl en flaska röd

Campari (It)

Campari har en klar röd färg. Stor, generös och typisk doft av apelsin, malört och kryddor. Söt, bitter och frisk...
Pris: 249:- (70 cl)
en flaska aperol

Aperol (It)

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet...
Pris: 189:- (70 cl)
jägermeister

Jägermeister (Ty)

Det finns ingen lika välkänd och ikonisk alkoholdryck som Jägermeister. Det är svårt att tänka sig en enda skidort...
Pris: 289:- (70 cl)

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 214:- (50 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close