en flaska st remy

St-Rémy Autentic VSOP

St-Rémy Autentic VSOP är en smakrik och komplex brandy med en tydlig vinkaraktär. I smaken framträder körsbär och mörka, dova toner av skogsmossa och tobaksblad. Trots en påtaglig kryddighet är Autentic en behagligt mjuk brandy med finstämda toner av ek och vanilj i eftersmaken.

Det märkliga franska ordet Brandy är ursprungligen holländska och det är holländska sjömän vi har att tacka för såväl brandy som cognac och armagnac. Under deras årslånga seglatser på världshaven förstördes deras viner, men inte om det destillerades till ”brandewijn”.

På 1500-talet blev Nederländerna en vagga för destilleringskonsten. Holländarna hade goda kontakter med Sverige och importerade kopparmalm från bland annat Bergslagen. Länge fraktade franska bönder sitt vin till Nederländerna, där vinet destillerades i kopparpannor. Så småningom fördes pannorna ner till Frankrike och en ny industri var född.

Brandy är ett frukt- eller som oftast, ett druvdestillat, som kommer från områden som inte är skyddade av ursprungsbeteckning. Mer krasst uttryck är brandy cognac som inte kommer från Cognac.

St-Rémy räknas till världens främsta producenter av brandy, kanske rent av den allra främsta. Den ledande amerikanske dryckesrecensenten Paul Pacult rankar St-Remy Autentic VSOP i World Spirits International som världens förnämsta brandy och tilldelar den för en brandy unikt höga 92 poäng.

St-Rémy kommer från byn Machecoul i Loiredalen i Frankrike där ett litet destilleri grundades 1886. Nästan omedelbart blev destilleriet etablerat och produkterna såldes framgångsrikt över hela landet. 1917 lanserades Fine St-Rémy och den internationella succén påbörjades, trots depressionsår och orostider i världen blev den svarta flaskan en stor exportsuccé. 1980 bytte varumärket namn till Napoleon VSOP och de internationella framgångarna ökade än mer. I början av 2000-talet valde man att fokusera på det ursprungliga och adderade namnet Autentic. I dag är St-Rémy Autentic världens mest prisbelönta och mest säljande brandy.

  • VSOP är en åldersbeteckning som garanterar en minimiålder på sex år
  • I Europa görs Brandy nästan uteslutande på druvor. I USA på allt utom spannmål
  • Ansvaret för smak och balans i St-Rémy har Martine Pain – en av de mest kända profilerna i dryckesindustrin. På Rémy kallas hon källarmästare
  • St-Rémy Autentic är toppsäljande Brandy på fem kontinenter

St-Rémy Autentic VSOP är en brandy som både kan drickas som apperitif eller användas som drinkingrediens. Drinkar som exempelvis Brandy Alexander och Singapore Sling är mycket omtyckta klassiker på barer över hela världen. Autentic är också utmärkt till kaffet eller som avkoppling efter en bättre middag.

Läs mer om St Remy

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

en flaska brandy med glas

St-Rémy Authentic

Mer om producenten

St-Rémy räknas till världens främsta producenter av brandy, kanske rent av den allra främsta. Den ledande amerikanske dryckesrecensenten Paul Pacult rankar St-Remy Autentic VSOP i World Spirits International som världens mest förnämsta brandy och tilldelar den för en brandy unikt höga 92 poäng. St-Rémy kommer från byn Machecoul i Loiredalen i Frankrike där ett litet destilleri grundades 1886. Nästan omedelbart blev…

en flaska st remy

St-Rémy XO (Fr)

St Rémy XO är en elegant och storlagen brandy i ett angenämt prisläge. Den kan njutas som den är, gärna med is...
Pris: 359:- (70 cl)

Relaterad sprit

metaxa brandy flaska

Metaxa ***** (Gr)

Metaxa***** är en gulbrun druvig och kryddig brandy med toner av vanilj, vitpeppar och läder. En lätt bitterhet...
Pris: 289:- (70 cl)
en flaska st remy

St-Rémy XO (Fr)

St Rémy XO är en elegant och storlagen brandy i ett angenämt prisläge. Den kan njutas som den är, gärna med is...
Pris: 359:- (70 cl)
en flaska brandy från spanien

Lepanto Solera Gran Reserva 12 Anos (Sp)

Färgen är medelmörk mahogny. Doften är kraftig, men elegant med inslag av torkad frukt, rostad mandel och fat...
Pris: 499:- (70 cl)
brandy från spanien lepanto

Lepanto Solera Gran Reserva Pedro Ximenez (Sp)

Färgen är mörk mahogny. Doften är kraftig, med tydligt inslag av russin, dadlar, torkad frukt och fat. Smaken är...
Pris: 539:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close