Filter
Land/Område
  • Barbados
  • Brasilien
  • Chile
  • Danmark
  • Dominikanska Rep.
  • Frankrike
  • Grekland
  • Irland
  • Island
  • Italien
  • Jamaica
  • Mexiko
  • Norge
  • Skottland
  • Spanien
  • Storbritannien
  • Tyskland
  • USA
Producent
  • Aperol
  • Appleton Estate
  • Automatiskt utkast
  • Averna
  • Balvenie
  • BenRiach Distillery
  • Bruichladdich
  • Campari
  • Capel
  • Cinzano
  • Cointreau
  • Cynar
  • Den ny Spritfabrik
  • Drambuie
  • Finsbury Gin
  • Frangelico
  • Glen Grant
  • Glendronach Distillery
  • Glenfiddich
  • Glenglassaugh
  • González Byass
  • Grand Marnier
  • Grant's
  • Hendrick's
  • Hudson Whiskey
  • Islay Mist
  • Jägermeister
  • Lauder's
  • Licor 43
  • Louis XIII
  • Luxardo
  • Matusalem
  • Metaxa
  • Montresor
  • Mount Gay Rum
  • Oslo Hantverksdestilleri
  • Ouzo 12
  • Père Magloire
  • Rémy Martin
  • Reyka Vodka
  • Sagatiba
  • Sailor Jerry Rum
  • Shake-It
  • Sierra Tequila
  • SKYY Vodka
  • St-Rémy Authentic
  • Test
  • The Botanist
  • Tullamore D.E.W
  • Villa Massa
  • Westland Distillery
  • Wild Turkey
  • William Grant & Sons
  • Wray & Nephew
  • Yellow Rose
Övrigt
  • Begränsad utgåva
  • Climate Smarter Packaging
  • Ekologiska viner
  • Nyheter
  • Presenter till rödvinsälskaren
  • Presenter till whiskyälskaren
  • Små flaskor
  • Stora flaskor
  • Veganskt
calvados dryckesskola nigab

Calvados

Konsten att destillera äppelcider till äppelbrännvin blev var mans kunskap i Frankrike i början av 1500-talet. I Normandie odlades äpple sedan urminnes tider och äppelbrännvin blev snart en populär lantlig folkdryck, och så småningom också en inkomstkälla för traktens bönder. När vinlusen gjorde rent hus med de franska vingårdarna på 1860-talet spred sig bruket att dricka calvados över hela Frankrike, och i alla samhällsklasser. Enligt legenden har calvados fått sitt namn efter ett spanskt krigsskepp som gick på grund utanför Normandie på 1600-talet. Fransmännen plundrade lasten och skålade för ”San el Salvador” som var skeppets namn. Enligt de franska mycket strikta appellationslagarna får calvados endast produceras i Normandie, där den mest restriktiva appellationen, Pays d’Auge, föreskriver dubbeldestillering och lokalt odlade äpplen. Omkring 200 äppelsorter används i cider/calvadosproduktionen, de ska dock inte förväxlas med våra matäpplen utan är vanligen av mycket bittrare slag.

Är du intresserad av att veta mer ingående om Calvados? Då kan vi rekommendera att du kikar igenom vår stora guide om Calvados för allt matnyttigt gällande denna franska delikatess.

Läs mer
calvados pere magloire vsop flaska

Père Magloire VSOP (Fr)

Père Magloire VSOP är en stiltypisk calavdos med en stram och tydlig äpplighet. Doften är frisk av livfull must...
Pris: 349:- (50 cl)
en flaska calvados pere magloire

Père Magloire 12 YO (Fr)

Doften ger associationer till en fuktig jordkällare med äppelkorgar som står och eftermognar. Smaken är...
Pris: 429:- (50 cl)
calvados pere magloire xo flaska

Père Magloire XO (Fr)

Doften har en stillsam äppelton med fruktiga inslag som päron, rabarber och röda vinbär. Smaken är komplex, syrligt...
Pris: 699:- (50 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close