Cognac - allt om konjak – Nigab

Cognac

Cognac är kanske världens mest prestigefyllda destillat. Cognac har andats flärd och lyx i generationer. Cognac kan bara tillverkas på en enda plats på jorden. I departementet Charente runt staden Cognac i sydvästra Frankrike. Bönderna i Charente hade ingen större framgång som vinodlare. Jordmånen och klimatet gav ett mediokert vin. Men när konsten att destillera spred sig visade sig vinet från Charente ha sensationellt bra egenskaper för destillation. När man mot slutet av 1500-talet började dubbeldestillera och upptäckte vad lagring på ek från skogarna i Limoges innebar spreds snart ryktet om den särdeles välsmakande brandyn från Cognac. Snart slog sig skottar och irländare ner i Charente och de världsberömda cognacshusen grundades. Cognac kan bli mycket gammal och flera cognacshus har 1800-tals destillat i sina paradiskällare.

Läs mer
cognac flaska remy martin 1738

Rémy Martin 1738 Accord Royal (Fr)

Djupröd bärnsten. Doften är dovt mjuk, lätt örtig med koncentrerad torkad frukt och rostad ek. Smaken är fruktig...
Pris: 659:- (70 cl)

Louis XIII (Fr)

Louis XIII är en cognac som egentligen bara kan jämföras med sig själv. Doften är blommig, insmickrande och har...
Pris: 31 450:- (70 cl)
remy martin xo nigab

Rémy Martin XO (Fr)

En blommig och fruktig, nästan mustig doft av russin, dadlar, honung och apelsinmarmelad, där lätt övermogna druvor...
Pris: 1529:- (70 cl)
Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish

Rémy Martin VSOP (Fr)

Doften är nötig, med eleganta toner av vanilj, kanderat socker och en lätt blommig ton. Smaken är mjuk med en bärig...
Pris: 529:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close