en flaska cognac av remy martin

Rémy Martin VSOP

Doften är nötig, med eleganta toner av vanilj, kanderat socker och en lätt blommig ton. Smaken är mjuk med en bärig sötma, toner av mandel, honung och en lång balanserad eftersmak med mogna, bittersöta frukter och en försvinnande finstämd ekighet i avslutningen.

Rémy Martin räknas till ett av världens fyra stora cognachus, rötterna går tillbaka ända till 1724 då vinbonden Paul-Emile Rémy Martin började destillera de viner han odlade tillsammans med sin far utanför staden Cognac. I dag är hans namn för evigt förknippat med världens mest sofistikerade spritdryck. Rémy Martin definierar närmast begreppet cognac.

Cognac kan bara tillverkas på en plats på jorden, i departementet Charente runt staden Cognac i sydvästra Frankrike. I Charentes har aldrig vinodlingen varit särskilt framgångsrik. Det kalkrika och kyliga klimatet utvecklade ett mediokert vin som var svårt att sälja och enligt sägen ”inte ens dög att skicka till England”. Det var holländarna som kom med lösningen. Holländska sjöfarare behövde vin att destillera till ”Brandewijn” för de årslånga resorna över världshaven. Etablerade viner var belagda med tullar och skatter, men vinet från Charentes ansågs odrickbart och var skattebefriat. Det visade sig att Charentesvinerna var fantastiska att destillera. I synnerhet gav de viner som kom från Grande och Petite Champagne (ej att förväxla med Champagne i östra frankrike) en sprit av extraordinär kvalitet – grunden var lagd till det som skulle bli världens mest eleganta destillat.

När Rémy Martin skapade sitt företag i Grande Champagne var redan konsten att destillera välkänd i trakten och bara några år senare skulle han få kungligt tillstånd att utöka produktionen med nya vingårdar tack vare hans eau de vies exceptionella kvalitet.

I Rémy Martin VSOP kommer 100 procent av druvorna från de främsta gårdarna i Grande och Petit Champagne. Efter dubbeldestillering i en traditionell pot still har destillatet lagrats mellan 4 och uppåt på ekfat. Före buteljeringen har destillaten blandats och fått gifta sig samman på 20 år gamla fat av Limousine-ek. Den speciella slutlagringen tillför en rundare och mjukare karaktär.

Med rötterna långt tillbaka i Cognacs tidiga historia är Rémy Martin en fransk kronjuvel som räknas till ett av de fyra stora cognacshusen. Rémy Martin är det enda av dem som är grundat av en lokal vinodlare. Företaget drabbades hårt av vinlusen och efter flera decennier av ekonomiska svårigheter kunde advokaten André Jean Renaud knytas till företaget för att hjälpa till att rekonstruera verksamheten. 1924 tog han över driften och köpte ut änkan efter Rémy-Martin. Med hjälp av enorma mängder fat fyllda med förnämlig cognac, lyckades han höja kvaliteten, återskapa anseendet, skapa nya marknader och lyfta Rémy Martin mot internationell framgång.

  • 2003 blev Rémy Martin först bland de ledande cognacshusen som anställde en kvinnlig master blender, Pierrette Trichet
  • I lagerhusen finns cognac som är 200 gammal, liksom cognac från Napoleontiden.
  • På Rémy Martins ägor ligger världens mest berömda tunnbinderi Seguin-Moreau
  • Bolaget säljer över 20 miljoner flaskor årligen till närmare 200 länder
  • Rémy var det första företag som började exportera cognac till Asien, vilket lade grunden till en gigantisk marknad
  • Alla fat tillverkas av Limousinek, som ger unika toner av vanilj och tanniner. För varje ek som avverkas, planteras en ny.

Rémy Martin VSOP är en cognac i en mjuk och elegant stil, exklusiv fast i en modest prisklass. Det är i allra högsta grad en cognac som bör drickas som den är, till kaffet, eller till en dessert. I de flesta fall dricks den som Avec, eller njuts som solitärt sällskap.

Lär dig mer om cognac i vår dryckesskola.

REMYMARTIN.COM

REMY MARTIN FACEBOOK

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

remy martin flaska i svart

Med rötterna långt tillbaka i Cognacs tidiga historia är Rémy Martin en fransk kronjuvel som räknas till ett av de fyra stora cognacshusen. Rémy Martin är det enda av dem som är grundat av en lokal vinodlare. Företaget drabbades hårt av vinlusen och efter flera decennier av ekonomiska svårigheter kunde advokaten André Jean Renaud knytas till företaget för att hjälpa till att rekonstruera verksamheten. 1924 tog han över…

cognac flaska remy martin 1738

Rémy Martin 1738 Accord Royal (Fr)

Djupröd bärnsten. Doften är dovt mjuk, lätt örtig med koncentrerad torkad frukt och rostad ek. Smaken är fruktig...
Pris: 699:- (70 cl)
louis tres cognac en flaska

Louis XIII (Fr)

Louis XIII är en cognac som egentligen bara kan jämföras med sig själv. Doften är blommig, insmickrande och har...
Pris: 36 700:- (70 cl)

Inspiration

Sidecar drinkrecept nigab

Sidecar

champagne cocktail flaska cognac drink

Classic Champagne Cocktail – C.C.C.

Relaterad sprit

louis tres cognac en flaska

Louis XIII (Fr)

Louis XIII är en cognac som egentligen bara kan jämföras med sig själv. Doften är blommig, insmickrande och har...
Pris: 36 700:- (70 cl)
remy martin xo nigab

Rémy Martin XO (Fr)

En blommig och fruktig, nästan mustig doft av russin, dadlar, honung och apelsinmarmelad, där lätt övermogna druvor...
Pris: 1749:- (70 cl)
cognac flaska remy martin 1738

Rémy Martin 1738 Accord Royal (Fr)

Djupröd bärnsten. Doften är dovt mjuk, lätt örtig med koncentrerad torkad frukt och rostad ek. Smaken är fruktig...
Pris: 699:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close