en flaska hendricks lunar gin

Hendrick’s Lunar

Smakbeskrivning

Blommig och len doft av kaprifol, viol, tallbarr och enbär med inslag av koriander och djup kryddighet. Smaken är blommig och fruktig med inslag av jasmin och viol. Så småningom öppnar sig tydligare toner av enbär, svartpeppar, äpplen och citrus.

Lunar Gin

Månen har i alla tider fascinerat och påverkat människor. Det finns inte en enda folktro eller religion i världen som inte tillmäter månen andliga, mystiska eller rent av magiska förmågor. Detta har Hendrick’s Master Distiller Ms. Lesley Gracie tagit fasta på när hon för andra gången öppnat sitt Cabinet of Curiosities och utvecklat sin nya gin, Henrick’s Lunar.

Lesley Gracie har ansvarat för destilleringen av Hendrick’s gin i mer än 20 år. Hon är botaniker med en stor passion för odling av växter och örter. Med Ayrshires kustlandskap och sin egen trädgård som utgångspunkt har hon skapat The Cabinet of Curiosities, ett låst skåp på destilleriet där hon förvarar essenser och smaksättningar som hon använder till experiment och innovationer. Den första utgåvan från Cabinet of Curiosities var Midsummer Solstice som Lesley smaksatt med blommor och örter som har sin blomningstid kring midsommarsolståndet. Hendrick’s Lunar är den andra utgåvan i samma serie. Den här gången har Lesley använt nattblommande växter och örter som är aktiva och som mest intensiva i sommarnattens månsken.

Med Hendrick’s Lunar följer instruktioner för ett nattligt månbad. Lesley vill inspirera till en helande och läkande stund av stillhet under fullmånen med en Hendrick’s Lunar Cocktail som rogivande sällskap. Hennes tanke är att man ska uppleva sinnesro och tvätta bort det ohyggliga pandemiåret som orsakat så mycket elände i världen.

Hendrick’s Lunar är en limiterad utgåva som får smak av en mängd örter, bland dem är enbär och citrus tongivande, men också Angelikarot, fläder, kummin, koriander, iris, rosor, gurka och kamomill. Bidragande smaker kommer också från den nattblommande smällglimmen samt jasmin och kaprifol som avger som mest dofter sena kvällar.

Hendrick’s Lunar är en gin som inte görs på traditionellt sätt och som smakar mer än vanlig gin. Det är en intensivt blommig och rogivande gin som smaksatts med många örter som är kända inom folkmedicinen, vilket bidrar till den magi som Leslie Gracie vill skapa med sitt Cabinet of Curiosities. Hendrick’s Lunar är främst avsedd att blandas till cocktails och drinkar som Negroni, Dirty Martini och Gibson, men också till en mängd andra. Hendrick’s har åtskilliga förslag på sin hemsida.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

en måne med en flaska hendricks lunar gin

Det var i slutet av 1900-talet som tillverkningen av den skotska drycken Hendrick’s Gin påbörjades. William Grant’s styrelseordförande, Charles Gordon, kom till Leslie Gracie med utmaningen att utveckla en ny sorts gin med kraft och karaktär. Charles Gordon hade köpt två gamla ginpannor på auktion, en Bennet still, som tillverkats i London 1860 och en Carter-Head still från 1948. Leslie Gracie började experimentera med olika…

en flaska gin flora dora
Nyhet
Begränsad utgåva

Hendrick´s Flora Adora (Sk)

Hendrick’s Flora Adora vibrerar av blomdoft och örter, men under denna boost av väldoft ligger samma friska och...
Pris: 499:- (70 cl)
en flaska orbium gin hendricks
Nyhet

Hendrick’s Orbium (Sk)

Hendrick’s Orbium har doft av gin och tonic. Aromerna känns mjuka och rena med fruktiga och blommiga toner. Den...
Pris: 549:- (70 cl)

Inspiration

Lesley in front of the distillery

Lesley Gracie invald i Gin Magazine Hall of Fame

cucumber lemonade gin citron hendricks

Hendrick’s Cucumber Lemonade

hendricks och tonic en drink på ett bord

Hendrick’s Gin och Tonic

gin destillationspannor

Allt om gin – engelsk elegans

Relaterad sprit

En flaska innehållandes den skotska drycken Hendrick's Gin

Hendrick’s Gin (Sk)

Hendrick's gin är komplex, enbär och citrus ger den typiska ginsmaken, men under de översta lagren döljer sig...
Pris: 479:- (70 cl)
en flaska the botanist gin

The Botanist Islay Dry Gin (Sk)

The Botanist är en unik Islay-gin, i klassisk torr stil, receptet är synnerligen komplext med hela 31 örter...
Pris: 489:- (70 cl)
finsbury gin flaska

Finsbury Gin (St)

Färgen är vattenklar. En fyllig arom med elegant bouquet av enbär. Smaken är torr smak med enbärskaraktär och en...
Pris: 249:- (70 cl)
en flaskoa Hendrick’s Neptunia

Hendrick’s Neptunia (Sk)

Lesley Gracie är så nära en keltisk druid man kan komma. I över 20 år har hon ansvarat för Hendrick’s gin och...
Pris: 489:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close