grappa flaska

Montresor Grappa Bianca

70 cl
289:-

Stor, ren doft med inslag av stjälkrussin och en ton av halm. Fyllig, ren och fruktig smak.

Grappa- få andra drycker har lika fanatiska anhängare och lika många belackare. Grappa är Norditaliens akvavit. I slutet av 1800-talet fanns knappt en vinbonde som inte tog tillvara på sina druvrester och destillerade dem till grappa. I dag är grappaproducenterna färre men utvecklingen har gjort grapporna renare och mer drickbara. Fortfarande passar de bäst efter en italiensk måltid – med eller utan espresso.

Grappa var för bara tio år sedan något som de flesta svenskar ansåg vara något grovt och närmast odrickbart. Idag är detta ett av de starkast växande spritsegmenten i Sverige, och fler och fler konsumenter inser att grappa idag är långt ifrån det grova destillat för jordbruksarbetare det en gång var. Grappa görs på pressresterna (skal, kärnor och stjälkar) efter vintillverkning och är oftast inte lagrad på fat.

Läs mer

Giacomo Montresor är idag en av de mest respekterade vinproducenterna i Veneto. Från sin bas i staden Montresor (döpt efter familjen) vid Gardasjöns södra strand har de kanske blivit allra mest kända för det vita vinet Bianco di Custoza. Familjens egen vingård, där man odlar druvor till just Bianco di Custoza, heter Fattoria de Cavalcaselle, och på pressresterna härifrån gör man grappan med samma namn. MONTRESOR.COM

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close