Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish

70 cl
379:-

Irländsk whiskey med smaker av karibisk rom? Det är nu verklighet med Tullamore D.E.W.  XO,  Caribbean Rum Cask Finish. Tullamore D.E.W. arbetar ständigt för att skapa nya spännande produkter och den nya whiskeyn är ett resultat av destilleriets kampanj Beauty of Blend.

Exotisk generöst fruktighet med doft av vanilj och ek, inslag av citrus, mogna bananer och kryddor. XO är en mycket smakrik whiskey, mjuk och ”krämig” med toner av ananas, karameller, banan och pomerans. Lång, fruktig smak med nyanser av farinsocker, nötter och vanilj.

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish är en trippeldestillerad blend av malt, single pot still – och grainwhiskey, lagrad på noga utvalda fat som tidigare använts för att lagra Demerara-rom. Att Tullamore har valt att använda fat som tidigare lagrat rom är ingen tillfällighet, den karibiska romen har nämligen en koppling till Irland. Under 1600 och 1700-talet emigrerade över 50 000 irländare till Västindien, där deras whiskeykunskaper användes för att framställa karibisk rom. Med sin gyllengula färg och sina karamellsöta och tropiska inslag är XO Caribbean Rum Cask Finish en perfekt blandning mellan irländsk whiskey och karibisk rom.

Irländska whiskeyjätten Tullamore D.E.W. arbetar kontinuerligt för att utmana whiskeybranschen.  Med sin senaste kampanj Beauty of Blend bemöter de bland annat samhällsaktuella frågor som mångfald och social inkludering, samtidigt som de vill uppmana till mer kreativitet och nyfikenhet i destilleringen av whiskey. Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish är ett utmärkt bevis på det.

 

Läs mer

William Grant & Sons

Mer om producenten

William Grant & Sons är ett av den skotska whiskyindustrins mest anrika dryckesföretag. Än i dag ägs och drivs bolaget av familjen Grant som på många sätt utvecklat och förändrat den skotska dryckesindustrin. William Grant inledde sin bana i whiskyindustrin som bokhållare vid Mortlach Distillery 1839. Han hade en dröm om att starta ett eget destilleri, men med en växande familj (så småningom nio barn) krävdes det…

reyka vodka

Reyka Vodka (Is)

Reyka har en mjuk och stillsam sädeston i doften. Smaken är frisk och ren, som att dricka Islands vatten. Där finns...
Pris: 329:- (70 cl)
Hendrick’s Gin Midsummer Solstice

Hendrick’s Gin Midsummer Solstice (Sk)

Hendrick's är på många sätt en gin som går sina egna vägar. Få andra gintillverkare är lika innovativa, vågar...
Pris: 469:- (70 cl)

Inspiration

Sankt Patrick – Irlands nationalhjälte

Relaterad sprit

Tullamore DEW

Tullamore D.E.W. (Ir)

Mörkt gyllene färg. Aningen vinös doft av grönt äpple och söta frukter. Mycket mjuk och mild, äpple...
Pris: 299:- (70 cl)
Tullamore DEW 12

Tullamore D.E.W 12 Years (Ir)

Ljus bärnstensfärg. Doft av vanilj, honung, ek, exotiska frukter och blommor. Fruktig smak, blommig, godistoner...
Pris: 389:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close