licor 43 horchata flaska

Licor 43 Horchata

Spröd, söt smak av jordmandel, kryddor och citrus från Medelhavet. Serveras: Kyld, lätt skakad, över is. Den lätta, krämiga likören är laktosfri och har en alkoholhalt om 16%. I smaken finner man söta toner av jordmandel, kryddor och citrus från Medelhavet.

Licor 43 Horchata är stöpt ur spansk tradition och sprudlar av spansk pasión. Skaka den vackra, pärlemorskimrande, kylda flaskan långsamt och häll upp i ett glas med is. Njut av stunden och njut av livet! ¡Olé!

Drycken är inspirerad av Horchata, Spaniens nationaldryck. Den har sitt ursprung i forna Egypten där jordmandeln var en av de första grödorna som exporterades. Jordmandeln kunde även återfinnas i vaser i de egyptiska faraonernas gravar. Araberna förde plantor till Spanien under det Moriska kungadömet och Valencia, med dess bördiga jord och strålande sol, blev centrum för att producera Horchata.

Om Horchata

Horchata är Spaniens nationaldryck. Denna uppfriskande dryck görs av jordmandel blandad med socker och är smaksatt med kanel samt citron. Jordmandeln är egentligen ett frö som, när man äter det, smakar som en blandning mellan kokos och mandel. Jordmandeln blir allt mer vanlig inom hälsokosten då den är rik på järn, kalium, magnesium samt Vitamin C och E.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

flaska licor 43 Horschata med glas

Många berömda likörer har en fascinerande historia som ofta går långt tillbaka i tiden till någon kufisk munk vid något bortglömt kloster, eller förirrar den sig djupt in i antikens väl bevarade hemligheter – den spanska likören Licor 43 är inget undantag. När romarna 209 före Kristus intog Cartagena i södra Spanien träffade de på en söt, citrusdoftande sprit som var mycket populär i staden. Likören sades ha…

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 219:- (50 cl)
en flaska licor 43

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 329:- (70 cl)

Relaterad sprit

jägermeister

Jägermeister (Ty)

Det finns ingen lika välkänd och ikonisk alkoholdryck som Jägermeister. Det är svårt att tänka sig en enda skidort...
Pris: 299:- (70 cl)

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 219:- (50 cl)
Jägermeister Scharf

Jägermeister Scharf (Ty)

Jägermeister Scharf är en iskall shot med en ingefärssmäll som får vilken barkväll som helst att explodera. Scharf...
Pris: 299:- (70 cl)
en flaska cointreau likör

Cointreau (Fr)

Cointreau har en markant doft av bittersöta apelsiner. Under den behagliga apelsinsötman ligger en mer robust nästan...
Pris: 329:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close