licor 43 baristo likör flaska

Licor 43 Baristo

Licor 43 Baristo är en elegant och söt likör med kaffetoner. Den kan drickas som den är tillsammans med is i ett tumblerglas, till en söt dessert, till kaffet, glassefterrätten eller tiramisun. Den är också mycket användbar som drinkingrediens i mängder med drinkar där inte minst Espresso Martini blivit mycket populär.

Licor 43 Baristo får sin smak genom att originalessencen till Licor 43 får macerera med kaffebönor under hela sex till nio månader. Kaffet kommer från Agaete Valley på Gran Canaria, som är en av de sista kaffeplantagerna i Europa. Här har kaffebönorna vuxit tillsammans med banan-, mango- och papayaträd i en mångfacetterad odlingsmiljö. Produktionen är mycket begränsad och kaffet, som får toner av choklad, exotiska frukter och citrus är ytterst exklusivt.

Licor 43 Baristo har en klar och mörk bärnstensfärg med guldglänsande toner. I doften möter nyrostat kaffe, citrus, örter, vanilj och torkad frukt. I smaken kommer mer kaffetoner, söta citrusfrukter och vanilj.

Licor 43’s historia:

Det sägs att det var när romarna intog Cartagena 209 före Kristus som de träffade på en cistrusdoftande dryck som var mycket populär i staden. Den sades ha de mest undergörande egenskaper och kunde få både människor och gudar att förvandlas. Romarna blev förtjusta men misstänksamma av alla rykten så de valde att förbjuda den. Förbud var redan för 2000 år sedan ett utmärkt sätt att göra något populärt. Drycken började tillverkas i lönn och spred sig över hela det romerska riket. Recepten och kunskapen om hur den skulle beredas var naturligtvis mångfaldiga. 1946 köpte familjen Zamora loss ett urgammalt recept och började tillverka Cuaranta Y tres, Licor 43.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Licor 43 Barista Nigab likör

Många berömda likörer har en fascinerande historia som ofta går långt tillbaka i tiden till någon kufisk munk vid något bortglömt kloster, eller förirrar den sig djupt in i antikens väl bevarade hemligheter – den spanska likören Licor 43 är inget undantag. När romarna 209 före Kristus intog Cartagena i södra Spanien träffade de på en söt, citrusdoftande sprit som var mycket populär i staden. Likören sades ha…

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 219:- (50 cl)
en flaska licor 43

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 329:- (70 cl)

Relaterad sprit

jägermeister

Jägermeister (Ty)

Det finns ingen lika välkänd och ikonisk alkoholdryck som Jägermeister. Det är svårt att tänka sig en enda skidort...
Pris: 299:- (70 cl)

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 219:- (50 cl)
Jägermeister Scharf

Jägermeister Scharf (Ty)

Jägermeister Scharf är en iskall shot med en ingefärssmäll som får vilken barkväll som helst att explodera. Scharf...
Pris: 299:- (70 cl)
en flaska cointreau likör

Cointreau (Fr)

Cointreau har en markant doft av bittersöta apelsiner. Under den behagliga apelsinsötman ligger en mer robust nästan...
Pris: 329:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close