Luxardo Maraschino Originale

Luxardo Maraschino Originale

Klar färg. Tydlig doft av körsbär och bittermandel. Söt intensiv smak av körsbärskärnor.

Maraschino tillverkas genom att man destillerar saften av en särskild sorts sura körsbär (marasca). Marascakörsbären växer på bergssluttningar nära Padova i nordöstra Italien. Destillatet lagras sedan i minst 2 år på fat av finskt askträ. Den färdiga produkten säljs bl a till chokladtillverkare och parfymproducenter eller spädes ut med destillerat vatten och rent socker till Maraschino 32%.

Bakgrunden till den välkända bastomspunna flaskan är att man från början ville undvika att flaskorna skulle gå sönder vid båttransporten mellan glasbruket i Murano och fabriken. Nu har den blivit ett berömt kännemärke för Maraschino Luxardo. Flaskorna kläs fortfarande för hand av hantverkare i Torreglia.

Ett klassiskt användningsområde för maraschino är som smaksättning i fruktsallader, uppfriskande i long drinks, smakrik i cocktails och i bakverk. Dessutom smakar den utmärkt tillsammans med italiensk glass.

Företaget Luxardo i Torreglia i norra Italien etablerades 1821 och är fortfarande i familjen Luxardos ägo. Maraschino är en av företagets stora produkter och exporteras till nästan 40 länder. Luxardo äger egna odlingar med över 20.000 marasca-körsbärsträd. Ett klassiskt användningsområde för maraschino är som smaksättning i fruktsallader, uppfriskande i long drinks, smakrik i cocktails och i bakverk. Dessutom smakar den utmärkt tillsammans med italiensk glass.

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

luxardo flaskor

Företaget Luxardo etablerades 1821 och är fortfarande i familjen Luxardos ägo. Luxardo är en av de äldsta europeiska producenterna av likör och låg fram till andra världskriget i staden Zara i det som idag är Slovenien. Under kriget förstördes fabriken helt och man flyttade då verksamheten till Torreglia i Veneto i norra Italien. Luxardos varumärken levereras över så gott som hela världen. Man producerar idag alla…

luxardo bitter flaska

Luxardo Bitter Bianco (It)

Stor och generöst fruktig doft av bittra örter, kryddor och apelsiner. Söt och aromatisk karaktär. ...
Pris: 241:- (70 cl)
luxardo triplum flaska

Luxardo Triplum (It)

Klar färg. Stor, fruktig doft med karaktär av citrusskal, inslag av örter. Mycket söt, simmig smak med karaktär av...
Pris: 339:- (70 cl)

Inspiration

Last Word drink nigab

Last Word

aviation drink cocktail

Aviation

Relaterad sprit

jägermeister

Jägermeister (Ty)

Det finns ingen lika välkänd och ikonisk alkoholdryck som Jägermeister. Det är svårt att tänka sig en enda skidort...
Pris: 299:- (70 cl)

Licor 43 (Sp)

Klar gul färg. Kryddig doft med tydlig karaktär av vanilj. Simmigt söt, aningen kryddig smak med tydlig karaktär av...
Pris: 220:- (50 cl)
Jägermeister Scharf

Jägermeister Scharf (Ty)

Jägermeister Scharf är en iskall shot med en ingefärssmäll som får vilken barkväll som helst att explodera. Scharf...
Pris: 299:- (70 cl)
en flaska cointreau likör

Cointreau (Fr)

Cointreau har en markant doft av bittersöta apelsiner. Under den behagliga apelsinsötman ligger en mer robust nästan...
Pris: 326:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close