Glen grant 12

Glen Grant 12 y Single Malt

Glen Grant 12 y är stiltypisk Glen Grant som designats för att samtidigt vara både mjuk och komplex. Den rena elegansen och den mer smakrika komplexiteten möts i en mycket mjuk och behaglig whisky. Stor doft med en elegant honungston. Fruktig whisky med inslag av gröna äpplen, päron och mandel. Komplex smak av fat, malt och äppelpaj. Inslag av kola, vanilj och äpple men också en liten kryddighet. Lång eftersmak.

Glen Grant är ett av Skottlands allra mäktigaste destillerier där det ligger i centrala Rothes mitt i whiskyvärldens epicentrum i hjärtat av Speyside. Glen Grant har ett femstjärnigt besökscentrum och den vackra destilleriparken ”Major Grant’s Woodland” lockar tusentals besökare varje år.

Glen Grant är på många sätt en mans whisky och en mans historia. Den excentriske James Grant, son till grundaren med samma namn, satte under några livfulla decennier en outplånlig prägel på sitt destilleri. ”Majoren” som han kallade sig, var en man med många viljor och infall. 1898 fick han för sig att han behövde ännu ett destilleri. Han började raskt bygga ett nytt på andra sidan vägen och kallade det för Glen Grant 2. Han byggde samman de båda destillerierna med en pipeline, där whiskyn transporterades till fatfyllningen som skedde på det äldre destilleriet. The Whisky Pipe blev mycket populär bland ortsbefolkningen. Nattetid gick det alldeles utmärkt att slanga av whisky ur röret och majoren fick postera ut vakter för att stoppa tappningsförsöken. Glen Grant 2 blev dock inte långlivat. Redan fyra år efter starten inträffade en djup branschkris som stängde destilleriet. Glen rant 2 skulle inte öppna igen förrän 60 år senare, då under ett nytt namn, Caperdonich.

Glen Grant är en mycket lätt whisky. Den lätta eleganta stilen Majoren ville uppnå skulle vara ett alternativ till den mer robusta Speysidewskyn och till de okomplexa blandwhiskysorterna. Glen Grants elegans har sin förklaring i ovanligt höga pannor, refluxteknik som återdestillerar spritångorna och ett snävt skuret hjärta.

Visste du att:

  • Glen Grant är Sveriges mest sålda singelmaltwhisky.
  • Glen Grant har varit i obruten drift sedan 1840 med undantag av andra världskriget.
  • Glen Grants besökcentrum har tilldelats fem stjärnor av Visit Scotland

Lär dig mer om whiskey i vår dryckesskola.

GLENGRANT.COM

GLEN GRANT INSTAGRAM

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glen Grant dal i skottland

Glen Grant är ett av Skottlands allra mäktigaste destillerier där det ligger i centrala Rothes mitt i whiskyvärldens epicentrum i hjärtat av Speyside. Glen Grants har ett femstjärnigt besökscentrum och den vackra destilleriparken ”Major Grant’s Woodland” lockar tusentals besökare varje år. Traditionellt finns det en tendens att förknippa Skotsk Whisky med en mörk färgnyans, rökiga rum och århundraden av tradition och…

en flaska glen grant majors reserve

Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve (Sk)

Många milda och söta aromer som honung, körsbärsblommor, nyslaget gräs och en stillsam maltighet. En förvånande...
Pris: 349:- (70 cl)

Inspiration

en bild på majoren glen grant med fiskespö

Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

ansiktet av den skotska Robert Burns

Robert Burns – the king of scots

Relaterad sprit

monkey shoulder whisky med en hand och drink

Monkey Shoulder (Sk)

Monkey Shoulder är en högklassig maltwhisky som kan drickas för att det är en god whisky, med is om man vill, som...
Pris: 399:- (70 cl)
en flaska glendronach 12

GlenDronach 12 YO Original (Sk)

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry. ...
Pris: 569:- (70 cl)
Glenfiddich 12 yo whisky

Glenfiddich 12 Year Old (Sk)

Ovanpå lager av frukt, med exotiska toner av mango, papaya finns en tydlig ek och nötighet som avslutas med en lång...
Pris: 419:- (70 cl)
flaska Glenfiddich Solera 15

Glenfiddich Solera 15 Years (Sk)

En mycket komplex smak med skärpa. Äppel, päron, brända mandlar, men även kryddor som försiktig anis och...
Pris: 579:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close