Glen Grant 18 Y Singel Malt

70 cl
1249:-

Glan Grant 18 yo är en behaglig och blommig whisky, med söta och finstämda toner av frukt, som päron, melon och gröna äpplen. Smaken är rund och len med en påtaglig gräddighet, brödkryddor, kola och vanilj. I eftersmaken kommer lätta ektoner och en lång söt maltig nötighet.

Glen Grant 18 yo är det äldsta syskonet i destilleriets core range. Det är en fullmatad bourbonlagrad whisky i den lätta stil som gjort Glen Grant till ett av Speysides mest fascinerande och personliga destillerier. Nu har 18-åringen lanserats i ny förpackning och design.

Begreppet lätt whisky är inte alldeles enkelt att ringa in. Ska det förklaras är det ofta just Glen Grant som får stå modell. Den lätta stilen har sitt ursprung i det sena 1800-talet när James Grant, ”Majoren”, tagit över sin fars destilleri och fått möjlighet att sätta sin egen prägel på whiskyn. Majoren ville göra en whisky olik den tunga, intensiva och ofta ganska rökiga sprit som tillverkades lite varstans i Speyside. Till skillnad från andra destillatörer ville han i första hand sälja en singelmaltwhisky och inte enbart producera maltsprit till blendindustrin. Därför sökte han teknik och metoder som skulle göra whiskyn mer publik, inte så robust utan lätt och blommig. Han investerade i långhalsade smala pannor, helt olika de knubbiga med korta halsar som var vanliga i trakten. Han satsade också på en nymodighet, så kallade purifiers, en extra kylare, en ångfälla, som skickade tillbaka de droppar som klarat den långa vandringen genom pannhalsen till den kokande mäsken igen. Resultatet blev något helt nytt, en ovanligt ren, kristallklar, nästan krispig sprit med lätta, runda, mjuka smaker. Stilen har förstärkts genom åren och gjort Glen Grant till ett av de största märkena i världen.

Whiskyn som Glen Grant producerar är så lätt att den oftast säljs i unga och mycket unga år. Som sådan har Glen Grant blivit en exportsuccé. Att Glen Grant får ligga så länge som 18 år på sina fat hör till ovanligheterna. Smakerna den utvecklar under dessa många år är ytterst eleganta.

 

Läs mer

Traditionellt finns det en tendens att förknippa Skotsk Whisky med en mörk färgnyans, rökiga rum och århundraden av tradition och ett blommigt språk som få personer förstår.

 Enkelhet är Glen Grants kärna och personlighet. Den är sprungen från kombination av höglandets källvatten, värme, korn, jäst, erfarenhet och en hängivenhet för det ypperliga. Inga tricks, inga knep, bara respekt för tiden det tar att…

Glen Grant 12 y Single Malt (Sk)

Stor doft med en elegant honungston. Fruktig whisky med inslag av gröna äpplen, päron och mandel. Komplex smak av...
Pris: 499:- (70 cl)

Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve (Sk)

Många milda och söta aromer som honung, körsbärsblommor, nyslaget gräs och en stillsam maltighet. En förvånande...
Pris: 309:- (70 cl)

Inspiration

Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

Robert Burns – the king of scots

Relaterad sprit

glendronach

GlenDronach 12 YO Original (Sk)

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry. ...
Pris: 499:- (70 cl)

Glen Grant 12 y Single Malt (Sk)

Stor doft med en elegant honungston. Fruktig whisky med inslag av gröna äpplen, päron och mandel. Komplex smak av...
Pris: 499:- (70 cl)
En flaska innehållande trippelmaltwhiskyn Monkey Shoulder.

Monkey Shoulder (Sk)

Monkey Shoulder är en högklassig maltwhisky som kan drickas för att det är en god whisky, med is om man vill, som...
Pris: 399:- (70 cl)
Port Charlotte Heavily Peated 10

Port Charlotte Heavily Peated 10 YO (Sk)

Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i...
Pris: 755:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close