en flaska glen grant majors reserve

Glen Grant Single Malt The Major’s Reserve

The Major’s Reserve är en ung, ej åldersangiven, singelmalt såsom majoren själv ville ha den. Den är insmickrande och lättillgänglig, len, lättdrucken, elegant och smakrik.

Många milda och söta aromer som honung, körsbärsblommor, nyslaget gräs och en stillsam maltighet. En förvånande rik smak med maltiga och nötaktiga toner, mandelmassa, hasselnötter och en tydlig frukt med pomerans och apelsin i eftersmaken. Avnjutes med fördel innan maten – ren, med lite källvatten eller on the rocks.

Glen Grant har den mjukaste husstilen av alla Skottlands destillerier. Det var den excentriske ägaren, The Major himself, som ville ha det så. Han lät installera de på den tiden högsta pannorna i Skottland. Här skulle minsann inga tunga smakämnen ha en chans att finna sin väg till tappkranen. Bara de mest sublima och eleganta delarna av destillatet skulle få bli en Glen Grant.

Än i dag sätter Majoren sin prägel på whiskyn och med tiden har den förstärkts ännu mer. Lättdrucken, honungssmakande, inbjudande och sofistikerat enkel är Glen Grants signum.

Glen Grant är på många sätt en whisky för varma sommardagar. Kanske är det just därför som den skulle bli en italiensk succé. I början av 1950-talet bilade den italienske hotellägaren Armando Giovanni genom Speyside på jakt efter en whisky att börja sälja i Italien. Ett besök på Glen Grant resulterade i att 50 lådor lyftes in hans Bugatti. Det dröjde inte länge förrän det kom beställning på fler, och fler, och fler. Snart skulle varenda trattoteria i Milanotrakten ha Glen Grant på hyllorna och lådorna räknades in i tiotusental. Den italienska succén blev total, lagerhusen tömdes, och ju yngre whisky som Glen Grant levererade desto mer såldes. Under några år hann helt enkelt inte destilleriet med att tillverka whisky i sådan mängd så att italienarna blev nöjda och ryktet om den sommarlätta singelmalten spreds till andra länder i Medelhavsområdet.

Visste du att Glen Grant är…

  • Destilleriet har varit i obruten drift sedan 1840 med undantag av andra världskriget.
  • Glen Grants besökcentrum har tilldelats fem stjärnor av Visit Scotland

Lär dig mer om whiskey i vår dryckesskola.

GLENGRANT.COM

GLEN GRANT INSTAGRAM

Läs mer

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Glen Grant dal i skottland

Glen Grant är ett av Skottlands allra mäktigaste destillerier där det ligger i centrala Rothes mitt i whiskyvärldens epicentrum i hjärtat av Speyside. Glen Grants har ett femstjärnigt besökscentrum och den vackra destilleriparken ”Major Grant’s Woodland” lockar tusentals besökare varje år. Traditionellt finns det en tendens att förknippa Skotsk Whisky med en mörk färgnyans, rökiga rum och århundraden av tradition och…

Glen grant 12

Glen Grant 12 y Single Malt (Sk)

Stor doft med en elegant honungston. Fruktig whisky med inslag av gröna äpplen, päron och mandel. Komplex smak av...
Pris: 499:- (70 cl)

Inspiration

en bild på majoren glen grant med fiskespö

Historien om The Major: James Grant, grundaren till Glen Grant

ansiktet av den skotska Robert Burns

Robert Burns – the king of scots

Relaterad sprit

monkey shoulder whisky med en hand och drink

Monkey Shoulder (Sk)

Monkey Shoulder är en högklassig maltwhisky som kan drickas för att det är en god whisky, med is om man vill, som...
Pris: 399:- (70 cl)
en flaska glendronach 12

GlenDronach 12 YO Original (Sk)

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry. ...
Pris: 569:- (70 cl)
Glenfiddich 12 yo whisky

Glenfiddich 12 Year Old (Sk)

Ovanpå lager av frukt, med exotiska toner av mango, papaya finns en tydlig ek och nötighet som avslutas med en lång...
Pris: 419:- (70 cl)
flaska Glenfiddich Solera 15

Glenfiddich Solera 15 Years (Sk)

En mycket komplex smak med skärpa. Äppel, päron, brända mandlar, men även kryddor som försiktig anis och...
Pris: 579:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close