Glenfiddich Excellence 26 Yo

70 cl
3895:-

Det är första gången någonsin som Glenfiddich släpper en singel malt som lagrats exklusivt på förstagångsbourbonfat. Malt Master Brian Kinsman har skapat en whisky full av frukt med inslag av vanilj och söta, mjuka toner. I doften är grapefrukt, honung, lavendel och lätt oljig ek framträdande. I smaken kommer mera av citrusfrukter, farinsocker, toner av lakrits och en lätt nötig kryddighet.

Speyside är det nav kring vilket hela den skotska whiskyindustrin snurrar och Glenfiddich är dess epicentrum. Det går inte tänka sig den skotska whiskyindustrin utan Glenfiddich. Den anrika familjen Grant har i 126 år haft en enorm betydelse för whiskybranschen. Detta uppmärksammas nu med en unik familjeutgåva av Glenfiddich 26 yo Excellence.

Glenfiddich är världens mest sålda single malt. Bolaget har dominerat branschen under hela den moderna whiskyeran. Det i många stycken egensinniga familjeföretaget har hårdnackat duckat för alla storbolags locktoner om uppköp och lyckats behålla och utveckla sitt oberoende genom ett starkt ledarskap och ett innovativt varumärkesarbete. Familjen Grant/Gordon sitter högst på whiskytronen och familjens högskotska valspråk ”Standfast” klingar i dag kraftfullare än någonsin. Det skulle den gamle William Grant ha vetat när han 1886 som niobarnsfar, med 800 pund på fickan, hoppade av bokhållarjobbet på Mortlach Distillery för att förverkliga drömmen om ett eget destilleri.

Det är ingen överdrift att påstå att det var Glenfiddich som på 1960-talet uppfann marknaden för single malt. Den trekantiga flaskan banande väg för ett helt nytt dryckessegment över hela världen. För att fira familjens 126 år har William Grant nu lanserat den första utgåvan i en serie med bourbonlagringar under namnet Excellence. Glenfiddich Excellence 26 yo har lagrats på noggrant utvalda bourbonfat av amerikansk vitek. Faten har byggts vid Kelvin Cooperage i Kentucky, som i likhet med Glenfiddich ägs av en skotsk familj.

  • Glenfiddich är gaeliska och betyder dalen med hjortarna, därav hjorten i logotypen
  • Glenfiddich lagrar som ett av mycket få destillerier i världen även enligt den spanska solerametoden
  • Glenfiddich tillverkas i några av Skottlands minsta pannor, å andra sidan är de många, 30 stycken. Små pannor är mycket viktiga för ett fruktigt destillat
  • Glenfiddich har ett eget tunnbinderi, egen buteljeringsanläggning, och man använder, ovanligt nog, destilleriets källvatten vid buteljeringen
  • I destilleriets 45 lagerhus ryms nästan 800 000 fat
  • 1969 öppnade Glenfiddich Skottlands första besökscenter. I dag har närmare fyra miljoner whiskyturister besökt det femstjärniga centrat.
Läs mer

William Grant & Sons

Mer om producenten

William Grant & Sons är ett av den skotska whiskyindustrins mest anrika dryckesföretag. Än i dag ägs och drivs bolaget av familjen Grant som på många sätt utvecklat och förändrat den skotska dryckesindustrin. William Grant inledde sin bana i whiskyindustrin som bokhållare vid Mortlach Distillery 1839. Han hade en dröm om att starta ett eget destilleri, men med en växande familj (så småningom nio barn) krävdes det…

reyka vodka

Reyka Vodka (Is)

Reyka har en mjuk och stillsam sädeston i doften. Smaken är frisk och ren, som att dricka Islands vatten. Där finns...
Pris: 329:- (70 cl)
Hendrick’s Gin Midsummer Solstice

Hendrick’s Gin Midsummer Solstice (Sk)

Hendrick's är på många sätt en gin som går sina egna vägar. Få andra gintillverkare är lika innovativa, vågar...
Pris: 469:- (70 cl)

Relaterad sprit

glendronach

GlenDronach 12 YO Original (Sk)

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry. ...
Pris: 499:- (70 cl)

Glen Grant 12 y Single Malt (Sk)

Stor doft med en elegant honungston. Fruktig whisky med inslag av gröna äpplen, päron och mandel. Komplex smak av...
Pris: 499:- (70 cl)
Monkey Shoulder

Monkey Shoulder (Sk)

Monkey Shoulder är en högklassig maltwhisky som kan drickas för att det är en god whisky, med is om man vill, som...
Pris: 399:- (70 cl)
Port Charlotte Heavily Peated 10

Port Charlotte Heavily Peated 10 YO (Sk)

Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i...
Pris: 755:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close