Glenfiddich tri pack

Glenfiddich Tri-Pack 12, 15 och 18 YO

60 cl
399:-

Glenfiddich Tri-Pack innehåller tre av destilleriets klassiska buteljeringar. Med tre års skillnad på whiskyn ger den ett spännande upplägg för en liten whiskyprovning.

Ladda ner och skriv ut ert provningsunderlag.

Sorterna i Glenfiddich Tri-Pack:

Glenfiddich 12 Year Old är det verkliga originalet. Glenfiddich 12 Year Old är en av whiskyvärldens elegantaste whiskysorter med en av whiskyvärldens elegantaste presentationer. Den unikt designade trekantiga flaskan, som föddes 1957, har blivit en stilikon. Glenfiddich 12 years old är en blommig och fruktig whisky med inslag av malt, frukt och honung. Glenfiddich var den första maltwhiskyn som lanserades på Systembolaget 1963, en kultförklarad legendar i både whiskyvärlden och inom förpackningsdesign.

Glenfiddich Solera 15 YO. Soleralagringen var när den lanserades för drygt tio år sedan en innovation som Glenfiddich alltjämt är ensamma om. Solera lagras i stora fat som rymmer cirka 50 000 liter, faten är alltid fyllda till minst hälften och fylls kontinuerligt på med minst femtonårig whisky från tre olika fattyper: first och refill bourbon och europeiska sherryfat. En mycket komplex doft av äpple, päron och brända mandlar med inslag av kryddor såsom anis och vitpeppar. Lång och mjuk eftersmak.

Glenfiddich Small Batch Reserve 18 YO. Den 18-åriga utgåvan av Glenfiddich tillverkas i små numrerade serier. Omkring två tredjedelar av de ingående faten är amerikanska bourbonfat och den resterande delen europeiska sherryfat. När faten valts ut får de ”gifta sig” i stora ek-kar under minst tre månader innan de buteljeras. Processen kallas ”marrying” och tillför ytterligare djup till smaken. Smak av torkade äppelringar, höstfrukter, plommon och persikor.

Glenfiddich är på många sätt kungsdestilleriet i Skottland. Glenfiddich betydelse för den moderna whiskyn kan knappast överskattas. På punkt efter punkt är Glenfiddich en föregångare och har mer eller mindre skapat marknaden för whisky som vi i dag känner den.

Historien om Glenfiddich

Med en kapacitet på omkring 20 miljoner flaskor årligen är Glenfiddich världens största maltwhiskydestilleri. Glenfiddich grundades av William Grant 1886 då han på äldre dagar förverkligade sin livsdröm och byggde sitt efterlängtade destilleri för de 800 pund han hade lyckats spara ihop under många år som bokhållare på Mortlach. Ända sedan dess har Glenfiddich varit ett familjeägt och familjestyrt destilleri. När man i början av 1960-talet inledde en internationell storsatsning var Glenfiddich det första bolaget i Skottland som profilerade och exporterade single maltwhisky. Glenfiddich var också först med att förstå betydelsen av marknadsföring, besöksturism, taxfree-försäljning, flaskdesign, slutlagring och tv-reklam. Glenfiddich skapade under 1960- och 70-talen helt nya förutsättningar för Skottland och för den moderna skotska whiskyeran.

Glenfiddich blev tidigt ett signum för Speysidewhisky och utvecklade en kommersiell stil på whiskyn som i dag kännetecknar stora delar av branschen. Tack vare de små, men väldigt många, pannorna, 31 stycken, lyckas Glenfiddich göra en storskalig hantverksprodukt. Man har alltså lyckats behålla den klassiska whiskyns smaker där, honungssötma, fruktighet och maltighet är lika mycket en husstil för Glenfiddich som en förebild för skotsk whiskyindustri.

Läs mer
Tre flaskor whisky bestående av Glenfiddich Tri-Pack 12, 15 och 18 YO

Glenfiddich är på många sätt unikt. 1886 förverkligade William Grant sin livsdröm och byggde ett eget destilleri i Dufftown tillsammans med sina söner. Whiskytillverkarna har alltid gått sina egna vägar, brutit ny mark och förändrat och utvecklat whiskyvärlden. Det, i allra högst grad, familjeägda destilleriet har haft en enorm betydelse för den skotska whiskyindustrin. 1963 uppfann man i princip marknaden för single…

Glenfiddich 12 yo whisky

Glenfiddich 12 Year Old (Sk)

Ovanpå lager av frukt, med exotiska toner av mango, papaya finns en tydlig ek och nötighet som avslutas med en lång...
Pris: 399:- (70 cl)
flaska Glenfiddich Solera 15

Glenfiddich Solera 15 Years (Sk)

En mycket komplex smak med skärpa. Äppel, päron, brända mandlar, men även kryddor som försiktig anis och...
Pris: 499:- (70 cl)

Inspiration

fat med whisky i ett lager

Allt om whisky – sagan om uisge beatha

Produktion av whisky

Whiskytermer

ansiktet av den skotska Robert Burns

Robert Burns – the king of scots

ett landskap föreställande Speyside

Speyside – bakom varje vägkrök finns ett destilleri

Relaterad sprit

glendronach

GlenDronach 12 YO Original (Sk)

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry. ...
Pris: 499:- (70 cl)
Glen grant 12

Glen Grant 12 y Single Malt (Sk)

Stor doft med en elegant honungston. Fruktig whisky med inslag av gröna äpplen, päron och mandel. Komplex smak av...
Pris: 499:- (70 cl)
En flaska innehållande trippelmaltwhiskyn Monkey Shoulder.

Monkey Shoulder (Sk)

Monkey Shoulder är en högklassig maltwhisky som kan drickas för att det är en god whisky, med is om man vill, som...
Pris: 399:- (70 cl)
Port Charlotte Heavily Peated 10

Port Charlotte Heavily Peated 10 YO (Sk)

Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i...
Pris: 755:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close