The Balvenie DoubleWood 17YO_nigab

The Balvenie Doublewood 17 YO

70 cl
1195:-

De extra fem åren på bourbonfat ger Balvenie 17 ett betydligt större djup. Doften är honungsstinn med varma vinterkryddor som äppelpaj, kanel och kanderad mandel. Smaken är också vinterlik med torkad frukt, kryddnejlika och krämiga toner av vanilj, kola och karamelliserat socker. Sherryfinishen bidrar med mörka toner av läder och fikon och en behaglig lätt citruston i eftersmaken.

Det finns många legendarer inom whiskyindustrin, personer som har drivit, förändrat och utvecklat branschen genom kunskap, mångårigt arbete och djupa insikter i whiskyns innersta väsen. Ingen av dessa har haft en lika stor betydelse som familjen Grant’s malt master David Stewart.

David Stewart är mannen bakom Glenfiddich, Balvenie, och Grant’s blendwhiskysorter. Sedan 1974 har inte en enda flaska lämnat familjens destillerier utan att David Stewart satt sin namnteckning på dem. David Stewart kom som lärling till familjen Grant 1962 för att gå bredvid sin företrädare i hela tolv år innan han ansågs färdig för uppdraget.

När David Stewart började vid Glenfiddich hade singelmalt inte börjat exporteras. När han med ålderns rätt lämnade sin post 2012 och lät sin lärling ta över var den skotska whiskyexporten uppe i över 50 miljarder kronor. Under 1980-talet utvecklade David Stewart slutlagringen. Han var den förste som lagrade blendwhisky på sherry- och ale-fat. Han kom också att leda byggnationen av två destillerier; Kininvie och Aisla Bay. Som malt master har David Stewart, skapat, kreerat och blandat den whisky som i dag toppar alla försäljningslistor och han har haft ansvar för vartenda ett av de miljoner fat som ligger i familjens lagerhus. Det går inte tänka sig den moderna whiskyn utan David Stewart.

Läs mer

Balvenie invigdes i maj 1893 av William Grant och hans söner, några få år efter att man tagit sitt första destilleri Glenfiddich i drift. Balvenie är ett av Skottlands mest fascinerande destillerier, man har på många sätt värnat old-school-whisky och mer än någon annan slagit vakt om traditionella tillverkningsmetoder som golvmättning, långsam destillering, långa jästider och lokal odlat korn. Balvenie uppfann mer eller…

Balvenie Doublewood 12 YO (Sk)

Söt och mild smak av apelsin och citrus, kanderade mandlar och svarta vinbär.
Pris: 529:- (70 cl)
Balvenie The Sweet Toast of American Oak 12 yo

Balvenie The Sweet Toast of American Oak 12 YO (Sk)

Balvenie är destilleriet där allt kan hända. Inget annat destilleri är lika benäget att experimentera och prova nya...
Pris: 579:- (70 cl)

Relaterad sprit

glendronach

GlenDronach 12 YO Original (Sk)

Rik och fyllig whisky med tydlig fatkaraktär. Smak av russin och sherry. ...
Pris: 499:- (70 cl)

Glen Grant 12 y Single Malt (Sk)

Stor doft med en elegant honungston. Fruktig whisky med inslag av gröna äpplen, päron och mandel. Komplex smak av...
Pris: 499:- (70 cl)
En flaska innehållande trippelmaltwhiskyn Monkey Shoulder.

Monkey Shoulder (Sk)

Monkey Shoulder är en högklassig maltwhisky som kan drickas för att det är en god whisky, med is om man vill, som...
Pris: 399:- (70 cl)
Port Charlotte Heavily Peated 10

Port Charlotte Heavily Peated 10 YO (Sk)

Port Charlotte Heavily Peated 10 är Bruichladdichs tolkning av traditionell Islaywhisky. Doften har typiska havstoner i...
Pris: 755:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close