The Balvenie Peat Week Aged 14 Years (2003 Vintage)

The Balvenie Peat Week Aged 14 Years (2003 Vintage)

Maltwhisky Artikelnummer:
70 cl | 799:-

Mild och len torvrökighet med lättare inslag av blommor och smörig honung. Sammetslen och rund smak med torvröken balanserandes på citrus, vanilj, ek och blommig honung. Len och rökig med en kvardröjande krämig vaniljsötma.

Som ett av de första destillerierna i Speyside valde Balvenie att experimentera med torv i sin produktion och destillerade en sats whisky som under flera år fick mogna under uppsyn av David Stewart i destilleriet i Dufftown, Skottland. Sedan den här banbrytande perioden har Balvenie en vecka varje år arrangerat Peat Week – ett projekt där destilleriet, för att tillverka nya smaker i sin whiskyproduktion, endast använt sig av malt där rökigheten kommer från den glödande torven. Som ett resultat kan Balvenie idag stoltsera med en ny whiskyserie – och nu kommer andra tappningen av The Balvenie Peat Week Aged 14 Years (2003 Vintage), med en stark honungslen smak kombinerat med en rökighet. Tappningen är väldigt olik Speyside-områdets tidigare karaktär och är ett permanent tillägg till Balvenies nuvarande utbud.

– Att få möjligheten att experimentera med olika delar inom tillverkning och lagring är något av de mest spännande och viktigaste delarna med mitt jobb. De nya tappningarna av rökig whisky från Balvenie visar destilleriet från ett nytt perspektiv, där vi har jobbat innovativt för att hitta nya smaker som inte har associerats med oss tidigare, samtidigt som vi håller hårt i destilleriets historia som våra kunder älskar, säger maltmästare David Stewart.

The Balvenie Peat Week (2003 Vintage) är tillverkad utan kylfiltrering och innehåller 48,3 procent alkohol. Tappningen, som endast åldrats i amerikanska ekfat för att skapa en rund och rökig smak, med en touch av vanilj och honung, kommer exklusivt lanseras i USA, Storbritannien, Danmark och Sverige.

Läs mer
PRIS: 799:-
VOLYM: 70 cl
ALKOHOL: 48,3%
LAND: Skottland
REGION: Speyside
PRODUCENT: Balvenie

Balvenie invigdes i maj 1893 av William Grant och hans söner, några få år efter att man tagit sitt första destilleri Glenfiddich i drift. Balvenie är ett av Skottlands mest fascinerande destillerier, man har på många sätt värnat old-school-whisky och mer än någon annan slagit vakt om traditionella tillverkningsmetoder som golvmättning, långsam destillering, långa jästider och lokal odlat korn. Balvenie uppfann mer eller…

Balvenie The Edge of Burnhead Wood 19 YO

Balvenie The Edge of Burnhead Wood 19 YO (Sk)

The Balvenie Stories Range är en serie med unika utgåvor som var för sig berättar om människorna, tankarna och...
Pris: 2990:- (70 cl)

Balvenie Tun 1509 Batch 5 (Sk)

Balvenie Tun är en legendarisk whiskyserie som väcker samlarintresse över hela världen. Den skapades av den minst...
Pris: 2899:- (70 cl)

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close